E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAraştırmaya gitti, yerliler tarafından öldürüldü---

Araştırmaya gitti, yerliler tarafından öldürüldü

Araştırmaya gitti, yerliler tarafından öldürüldü
11 Eylül 2020 - 09:53 borsagundem.com

Brezilya'nın önde gelen çevrecilerinden Rieli Franciscato'nun, araştırmaya gittiği izole yerli halkı tarafından atılan okla vurularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Brezilya Ulusal Yerli Vakfına ait Etu Çevre Koruma Birimi Koordinatörü Franciscato'nun, dün Rondonia eyaletindeki Uru-Eu-Wau-Wau yerli topraklarının güneyinde yaşamını yitirmesi kamuoyunda yankı buldu.

Söz konusu bölgede haziran ayında görülen izole yerli halkı araştırmak üzere bölgeye giden Franciscato'nun, varlığını kanıtlamaya çalıştığı izole yerliler tarafından dün atılan bir okla göğsünden vurulduğu kaydedildi.

Kamu Polisi yetkilileri, Franciscato'nun okla vurulduğunda askeri polisin desteğiyle bölgede görev yaptığını bildirdi.

Polis Müdürü Jeremias Mendes, olayı, "Polisler, oklarla saldırıya uğradıklarını fark ettiklerinde aracın arkasına sığınmışlar, ancak kurban zamanında sığınamamış. Saldırılar durduğunda, kurbanı yerde yatarken bulmuşlar, ancak yerli halk çoktan gitmiş" şeklinde açıkladı.

Mendes, çalışmaların izole edilmiş yerli halkın varlığını teyit etmek amacıyla yapıldığını kaydederek, Franciscato'nun durumu kaydetmek üzere bir araştırma hizmeti yürütmek için bölgeye giden bir profesyonel olduğunu belirtti.

Bölgedeki çevre derneği yetkililerine göre, izole yerli halk, düşman ile savunmacı arasındaki farkı bilmiyordu ve muhtemelen "söz konusu yerliler topraklarının işgal edildiğini zannederek" hayatta kalmaya çalışıyorlardı.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre haziran ayında, Uru-Eu-Wau-Wau yerli topraklarının güneyindeki Seringueiras bölgesinde bir çiftlikte bir grup izole yerli insan görülmüş, yerlilerin çiftlikten bir tavuk ve bir balta alıp, yerine av eti bırakarak gittikleri bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif11 Eylül 2020 16:49

    Sayın trump derhal bu yiğit adamın intikamını alsın ve brezilyayı işgal etsin.amerika için bulunmaz bir fırsat.

  • Alp11 Eylül 2020 13:34

    En iyisini yapmislarr..1 tavuk bir balta slip.. yerine av eti..birakmislar...yani..calip..gitmemisler..acaba bizmi asiliz yoksa onlarmi..akliniz varsa..insanlari bklgenize sokmayin..mahvolup gidersiniz...

  • Erol g.11 Eylül 2020 12:32

    DOĞADA YAŞAMAYI SEÇMİS INSANLARA SAYGI DUYULMALIDIR YAŞADIKLARI BÖLGELER KORUNMALIDIR YAŞADIKLARI YERLER KABILERİNİN MÜLKÜ SAYILMALIDIR

  • selim11 Eylül 2020 10:23

    bir oralari bozamadiniz gittiniz o halklarida karistiralim analarini belleyelim dediniz , onlarda cevap verdi sakin buralara gelmeyin oklar biryerinize batar diye (6)