E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAraplar konuta geldi---

Araplar konuta geldi

Araplar konuta geldi
12 Eylül 2014 - 06:49 borsagundem.com

Emlak 2014 Fuarı, gayrimenkulde yeni sezonu açtı

Gayrimenkul sektörü, Eylül’de başlayan yeni sezonu ‘Emlak 2014  Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman’ Fuarı ile açtı. İç piyasada konut satışlarının sert düştüğü bu dönemde sektör temsilcileri yabancı yatırımcıya yönelirken,  Emlak 2014 Fuarı sektörü yabancı yatırımcılarla buluşturdu. İstanbul Yeşilköy’deki CNR  Expo’da düzenlenen Emlak 2014 Fuarı, Körfez bölgesinden yatırımcıların ilgisiyle açıldı. Fuarın ilk gününde, yerli yatırımcılardan çok Suudi  Arabistan’dan yatırımcılar bulunurken, bireysel yatırımcılara ilk saatlerde bile satış yapan firmalar oldu.  

3 saatte sıcak satış

Özyurtlar Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, fuarın bu yıl iyi geçtiğini belirterek, şunları söyledi: “İç piyasada konut satışları azalsa da, satışların içinde yabancı paylarında yükseliş var. Yabancıların satışlarımızdan aldığı yüzde 10 pay yüzde 35’e kadar yükseldi. İç piyasadaki daralmayı yabancılarla kapatmaya çalışıyoruz. Fuar, hem iç piyasada hem de yabancılar için sezona denk geldiği için iyi oldu. Grafikler şu anda iyi gidiyor, bizim de fuar süresinde yatırımcılarla görüşmelerimiz olacak. Fuarda daha çok bireysel yatırımcılar alım yapıyor.” 

Projebeyaz’ın Başkanı Murat Uzun, Türkiye’de bulunan Arap kökenli herkesin bu fuara ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu fuar iç piyasayı hareketlendirmekten çok, yabancı yatırımcıların ilgisini karşılıyor. İlgi de çok büyük. Fuarın açılışından itibaren ilk 3 saatte 13 daire sattık” diye konuştu.

Demir İnşaat’ın Başkanı Hamit Demir, geçen yıl fuarda yabancılara 18 daire sattıklarını, fuardan sonra da yaptıkları bağlantılarla 9 daire daha sattıklarını belirtti. Bu yılın daha hareketli olacağını belirten Demir, “6 ay boyunca bu fuarın meyvesini yiyoruz” dedi. Demir, Hadımköy’deki Demir La Vida projelerinden 39 milyon  dolar değerindeki bir bloğu Suudi bir yatırımcıya satmak için fuarda anlaşma yapacaklarını dile getirdi.  

Maknoon yatırıma limit koymadı

Ortadoğulu yatırımcı Maknoon Grup, fuarın az sayıdaki yabancı yatırımcılarından biriydi. Maknoon Grup Genel Müdürü Jamila Öztürk, Türkiye’de 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, “Türkiye’ye yatırım için bir limit koymadık. Şu anda İstanbul,  Yalova ve  Sapanca’da yatırımlarımız var. Biz sadece projeler değil Türkiye’de şehirler de inşa etmeye hazırlanıyoruz” dedi.

145 milyon $’lık anlaşma yaptık 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuarı beğendiğini ancak bu tip organizasyonların yurt dışında da tanıtımının iyi yapılması gerektiğini söyledi. Ağaoğlu, “Dubai’deki Cityscape,  Fransa’daki Mipim fuarlarına rakip organizasyonlar yapmalıyız” dedi. Ağaoğlu  Ortadoğu Temsilcisi Halil İbrahim Demirhan da  Maslak 1453’ten 145 milyon dolarlık satış yaptıklarını açıkladı.

Fuarın açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Başbakan Yardımcı aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, House of Consultancy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Essam Hamads Al Attiyah ve CNR Holding  CEO’su Cem Şenel’in katılımı ile yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)