E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAramco petrol üretiminin toparlanma hızı konusunda iyimser değil---

Aramco petrol üretiminin toparlanma hızı konusunda iyimser değil

Aramco petrol üretiminin toparlanma hızı konusunda iyimser değil
16 Eylül 2019 - 15:42 borsagundem.com

Saudi Aramco yetkililerinin drone saldırıları sonrası üretimin toparlanma hızı konusunda iyimser olmadığı kaydedildi

Suudi Arabistan'da Aramco yetkilileri, konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Cumartesi günü Abqaiq'teki dev petrol işleme tesisine düzenlenen saldırının ardından, petrol üretiminde tekrar toparlanmanın hızı konusunda gittikçe daha az iyimser düşünüyorlar.

Resmi açıklama öncesi isminin açıklanmasını istemeyen aynı kaynak, Suudi Arabistan'da üretilen petrolün yarısının işlendiği tesisin faaliyetlerine tekrar başlayabilmesinin önceden düşünülenden daha uzun zaman alabileceğini belirtti. Şirketin gün içinde konu hakkında bilgilendirmede bulunması bekleniyor.

Saudi Aramco'nun kaybedilen üretimin bir kısmının karşılanabilmesi için atıl tutulan offshore petrol sahalarında üretimi artırmakta olduğu belirtiliyor.

Günlük 5.7 milyon varil üretimi olan Abqaiq sahasındaki kayıp, petrol piyasasında bugüne kadar görülen en büyük üretim kaybını işaret ediyor. Petrol fiyatları, buna bağlı olarak gün içi rekor artışını gerçekleştirdi.

Aramco, müşterileri taleplerini stoklardan karşılıyor ancak bazı alıcıların farklı kalitede petrolü kabul etmesi isteniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)