E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAramco, petrol fiyatlarını artırdı---

Aramco, petrol fiyatlarını artırdı

Aramco, petrol fiyatlarını artırdı
08 Kasım 2021 - 08:28 borsagundem.com

OPEC+'ın Biden'ın daha fazla petrol sevkiyat çağrılarını görmezden gelmesinden bir gün sonra Suudi Arabistan petrol piyasasına bir başka yükseliş dalgası gönderdi ve ülkenin tüm ham petrollerinin tüm alıcılara resmi satış fiyatını yükseltti.

Aramco, Aralık ayında Asyalı müşteriler için Arab Light dereceli ham petrolün fiyatını 1,40$'dan 2,70$'a yükseltti. Geçen hafta yapılan bir ankete göre, devlete ait üreticinin varil başına 50 sent ile 1 dolar arasında artırması bekleniyordu.

Kartel, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen yılki Kovid kaynaklı kesintilerin ardından üretimi artırma hızını artırma çağrılarını görmezden geldi. Bunun yerine OPEC+, gelecek ay günlük ham petrol üretimini 400.000 varil artırma planına bağlı kaldı.

Analistler, Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki OPEC+'ın kararının ardından petrol piyasasının yılın geri kalanında arzın yetersiz kalmasını bekliyorlar.

Suudi Arabistan petrolden vazgeçiyor

 

'Petrolü kaçak satıyor ve parasını gizlice getiriyoruz'

 

Petrol, OPEC artırım yapmayınca yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)