E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAramco halka arzına talep 44,3 milyar dolar seviyesine ulaştı---

Aramco halka arzına talep 44,3 milyar dolar seviyesine ulaştı

Aramco halka arzına talep 44,3 milyar dolar seviyesine ulaştı
29 Kasım 2019 - 16:43 borsagundem.com

Aramco'nun yüzde 1,5'ini oluşturan toplam 3 milyar hisse senedinin halka arzı için başlatılan talep toplama sürecinde, kurumsal ve bireysel yatırımcıların ilettikleri talep tutarı 44,3 milyar dolar (166 milyar riyal) seviyesine ulaştı.

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco'nun ilk halka arz sürecinde kurumsal ve bireysel yatırımcılardan gelen toplam talep 44.3 milyar dolar (166 milyar riyal) ile hükümetin hedefinin 1.7 katına ulaştı.

Dün akşama kadar süren son talep toplamada 4.9 milyon kişi Aramco hissesi almak için başvuruda bulundu. Başvuruların toplam değeri 47.4 milyar riyal olarak gerçekleşti.

Halka arz sürecinin ana yöneticilerinden Samba Capital'e göre kurumsal yatırımcılar 118.9 milyar riyallik (yüzde 10.5'i Suudi Arabistan dışından) hisse başvurusunda bulundu. Kurumsal yatırımcılar gelecek hafta Çarşamba gününe kadar başvurabilecek.

Suudi hükümeti 1.6 – 1.7 trilyon dolar arası değerlemedeki şirketin yüzde 1.5'ini satarak 25 milyar dolardan fazla kaynak toplamayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)