E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAramco borsa tarihinin en değerli şirketi olacak---

Aramco borsa tarihinin en değerli şirketi olacak

Aramco borsa tarihinin en değerli şirketi olacak
09 Ocak 2016 - 02:56 borsagundem.com

Aramco, halka arz haberlerini doğruladı. Borsaya girmesi halinde Aramco'nun Apple'ı da geçerek tarihin en değerli şirketi olması bekleniyor

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco halka arz edilecek. Borsaya açılacak Aramco’nun Apple'ı da geçerek tarihin en değerli şirketi olması bekleniyor. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in de bu halka arzı ciddi şekilde desteklediği biliniyor.

Aramco dün yaptığı açıklamada şirketin halka arzıyla ilgilendiğini doğruladı. Fakat ne kadarlık bir kısmın halka açık olacağını belirtmedi.

Aramco adına açıklama yapan Suudi Arabistan Prens yardımcısı Muhammed bin Salman, “Kraliyetin reformları kapsamında bu halka arza sıcak bakıyoruz. Suudi Arabistan ekonomisi de bu işi destekliyor” diye konuştu.

Suudi Arabistan’ın Zahran kentinde bulunan şirket ilk petrol kuyusunu 1935’te açtı.

Firmanın 261 milyar varil petrolü olduğu biliniyor. Bu ABD’nin en büyük petrol şirketi Exxon mobile’ın potansiyelinden 10 kat daha fazla.

Dünyada üretilen 8 varil petrolden birini Aramco üretiyor.

Aramco’da 51 bin Suudi 10 bin 254 yabancı çalışıyor.

APPLE'I GEÇECEK

Aramco'nun piyasa değeri 540 milyar dolar olan Apple'ı da geçmesi bekleniyor. Apple şu an dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nane09 Ocak 2016 23:37

    Bizim gözaltı pazarı hisseleride çok şaşalı çıktı yok yılın halka arzı daha ilk günden satıldı ayakları sonra oldu HARAMKOOOOOOOO

  • tura09 Ocak 2016 19:34

    yakın zamanda alternatif enerji kaynakları ile ilgili büyük haberler duyabiliriz.Amerikanın petrol ihracına izin verip statejik değişiklik yapması suudilerin aramcoyu petrol fiyatları yerdeyken halka arz etmesi ilginç durumlar

  • cenk09 Ocak 2016 17:12

    bu kağıt alınır

  • halden09 Ocak 2016 15:45

    Dünya'da petrol fiyatların düşüş trendine girmesinin sonucu konjonktürel bir adım, petrol 140 dolarken neden gündeminize gelmedi?..

  • tv09 Ocak 2016 13:31

    daha önceleri halkla paylaşmadıkları karı bütce açık verinci kalktan para tokatlamak için halka arzediyorlar

  • don karleone09 Ocak 2016 11:08

    para bitiyor galba