E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAralık ayının önemli günleri---

Aralık ayının önemli günleri

Aralık ayının önemli günleri
05 Aralık 2016 - 12:10 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler, Aralık ayında piyasanın takip edeceği önemli günleri değerlendirdi

6 Aralık : TCMB 2017 Para ve Kur Politikası Metni

TCMB 2017 yılı para politikası belirlemek için 6 aralıkta toplanıyor. Global ekonomideki belirsizlik ve Avrupa bölgesinde yoğun bir seçim döneminin yaklaşması Türk Lirası gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden kaçışa sebebiyet veriyor. Makro tarafta bu kadar problemler varken Türkiye içerisindeki belirsizlik ve piyasaya olan güvenin sarsılması Türk Lirasını daha da hassaslaştırdı bu sebeple TCMB’nin alacağı kararlar çok önemli ve uzmanlar bu kadar hassaslaşan TL için Merkez Bankasının ateşi söndürmek için daha güçlü silahlar kullanabileceğini düşünüyor.

8 Aralık: Avrupa Merkez Bankası Aralık Ayı Toplantısı

İtalyan referandumları ve İtalya başbakanın istifası üzerine daha da önem kazanan merkez bankası toplantısı EURO’nun ve Avrupa borsalarının kaderini belirleyecek gibi görünüyor. Parasal genişleme politikasını devam ettirmekte olan Avrupa Merkez Bankası daralan Euro-Dolar bandı ve siyasi belirsizliklerin ortaya çıkmasıyla bu politikasının gelecekteki devamlılığı üzerine bu toplantıdan sinyaller verebilir.

12 Aralık: Türkiye 2016/3.Çeyrek Ekonomik Büyüme

Türk lirasının gelişmekte olan ülkelere oranla daha hassas olduğu ve günden güne değer kaybettiği şu günlerde olumlu gelebilecek bir büyüme rakamı hem Borsa İstanbul’u hem Türk lirasını biraz rahatlatabilir bu nedenle dikkatle takip edilmesinde fayda var.

13-14 Aralık: FED Aralık Ayı Toplantısı

Tüm dünyanın merakla beklediği ve aralık ayının en önemli toplantısı olan FED toplantısından çıkabilecek olası bir faiz artırımı kararı zaten aşırı güçlenen ve 101 seviyelerinde bulunan dolar endeksini daha da yukarılara çekebilir.

15-16 Arlık: Avrupa Konseyi Toplantısı

AB’nin en üst karar alma yetisi olan Avrupa Konseyinden çıkabilecek kararlar başta EURO bölgesi olmak üzere tüm dünyayı yakından ilgilendiriyor. Özellikle İngiltere’nin birlikten ayrılması ve İtalya başbakanın istifası ile daha da önem kazanan toplantıdan çıkabilecek kararları yakından takip etmek gerekir.

20 Aralık: TCMB Aralık Ayı Toplantısı

Fed ve Avrupa Merkez Bankası toplantısından sonra gerçekleşecek olan TCMB toplantısı Avrupa ve Amerika’nın aldığı kararlara göre şekillenebilir. Alınan kararlar hiç şüphesiz Türk Lirasının geleceği ve piyasaları yakından ilgilendirecektir.

Marbaş Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)