E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAracı kurumlarda büyük yarış---

Aracı kurumlarda büyük yarış

Aracı kurumlarda büyük yarış
04 Mart 2014 - 10:49 borsagundem.com

Hüseyin Kelezoğlu’ndan boşalan yönetim kurulu koltuğuna oturacak isim için aracı kurum yöneticileri arasında yarış başladı

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL
Hüseyin Kelezoğlu’nun beklenmedik istifası nedeniyle Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu’nda boşan koltuğa oturacak isim için yarış başladı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre 8 kişilik aday listesi belirlendi. Listenin başında Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık var. 26 yılıdır sermaye piyasalarında katkıda bulunan Ayışık, kısa bir süre önce A Yatırım’den Gedik Yatırım’a geçmişti. Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) Başkanlığı da yapan Ayışık’a en güçlü rakip olarak Tacirler Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Tacir gösteriliyor. 

BERRA DOĞANER YİNE ADAY

Her seçimde ismi geçen Borsa İstanbul’un eski yönetim kurulu üyesi, Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra (Kılıç) Doğaner de bu seçimde de adaylar arasında yer alıyor. Bahar Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bahar, Sardis Menkul Değerler Genel Müdürü Haydar Acun, Başkent Menkul Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp, Burgan Yatırım CEO’su Zafer Onat ve Oyak Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral ise BİST Yönetimi için yarışacak diğer isimler. 

KULİS ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Önümüzdeki günlerde TSPAKB bünyesinde yapılacak seçimle BİST yönetimine gerecek isimin belirlenmesi bekleniyor. Seçim öncesi ise aracı kurum yöneticileri arasında kulis çalışmaları devam ediyor. Özellikle Murat Tacir’in bu göreve atanabilmek için yoğun çaba harcadığı bize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor. 

KELEZOĞLU SİYASİLERİN YAKIN ARKADAŞI 

Hüseyin Kelezoğlu, 30 Ocak 2014 tarihinde istifa etmişti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın sınıf arkadaşı olarak bilinen Kelezoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yakınlığıyla da tanınıyor. Kelezoğlu, Borsa İstanbul yönetimine girmeden önce, Mehmet Şimşek'in milletvekili olmadan önce çalıştığı Merrill Lynch'te görev yapıyordu. Kelezoğlu, borsa yönetiminden ayrıldıktan sonra bazı yabancı yatırım kuruluşlarıyla dirsek temasında olduğu gündeme gelmişti. Ancak Kelezoğlu’nun siyasete hazırlandığı ve 2015 yılında yapılacak seçimlerde Meclis’e girmeye hazırlandığı borsa kulislerinde kulaktan kulağa fısıldanıyor. 

MEVCUT BORSA YÖNETİMİ

5 Nisan 2013 tarihi itibariyle Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’na Hüseyin Kelezoğlu’nun yanı sıra Işınsu Kestelli, Attila Köksal, Melikşah Utku, Mustafa Büyükabacı, Osman Akyüz, Ahmet Işkın ve Talat Ulussever üye olarak atanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)