E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArabistan karıştı!---

Arabistan karıştı!

Arabistan karıştı!
28 Temmuz 2013 - 13:20 borsagundem.com

Suudi prens Halid bin Ferhan muhaliflere katıldığını bir bildiriyle duyurdu

Prens Halid bin Ferhan resmi sosyal paylaşım sitesinde, Suudi rejiminden ayrıldığını ve yönetim karşıtı İslami Islah Hareketi'ne katıldığını açıklayan bildiri yayınladı.
Bildirisinde kendisiyle aynı görüşte olan diğer prenslere de "Allah'ın rızasını gözeterek" sessizliklerini bozma çağrısında bulunan Prens Halid bin Ferhan, kendisinin ve ailesinin halen ülkeye hakim olan aile ile çok acı tecrübelere sahip olduğunu belirtti. Prens, "Suudi Arabistan'ı yöneten Suud ailesinden ayrıldığını onur duyarak açıkladığını" ifade etti.
Suudi Prensi Halid bin Ferhan bin Abdulaziz, kendisinin ve ailesinin Suudi rejiminden dolayı yaşadığı acıları muhalif İslami Islah Hareketi'nin televizyonunda açıklayacağını sözlerine ekledi.
Ülkede siyasi faaliyetleri yasaklanan Saad el-Fakih'in liderliğini yaptığı İslami Islah Hareketi, 1996'dan bu yana Suudi rejiminin insan hakları ve siyasi özgürlükler alanında reform yapması gerektiğini savunuyor. (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyasettin Çokbilmiş29 Temmuz 2013 15:25

    Suud ailesinden ne amaçla ayrıldığı ve ne yapacağı önemli. Ama ülkenin azgınlığının temsilcisi olan bir aileden ayrılmak önemli bir adım. Kenzcilerden uzak olmak gerek. emre adlı kullanıcı, o ağaçta hurma yetişiyor. Arabistan'ın hem dinen hem de bereketli bölümlerini anlatması bakımından fiziken simgesi. Bu bilgilerden uzak kalmayınız.

  • suruç28 Temmuz 2013 21:47

    Bir müslüman olarak hacı olmak çok önemli ama insan olarak bunlara para kazandırmak beni deli ediyor

  • vatandaş28 Temmuz 2013 19:15

    yeter artık ota doğu ıle uğraşmayın

  • yorumcu28 Temmuz 2013 19:08

    milli mücadele döneminde bizi sırtımızdan vurmuşlardı. ettiklerini buluyorlar.

  • emre28 Temmuz 2013 18:55

    ağaca ve yeşile olan özlemlerinden ötürü artık resmi bildirilerin bile üzerine ağaç resmi koymuşlar.

  • KOCA ALİ.28 Temmuz 2013 17:14

    Ortalık kaynamaya başladı bu arap kesiminin hepside birbirlerini vurmak için zaman bekliyorlar şu PETROL yokmu işte bütün yuvaları dağıtmaya yeterde artarbile .öyle krallık yadapadişahlık,veya diktatörlüklerlen hiçbir ülke yönetilmez.halkında sabrı biryere kadardır.halkın öfkesinede hiçbir hükümet baş koyamaz.insanların sabırlarını denemeyin derim.

  • ali cengiz.28 Temmuz 2013 16:39

    ARTIK MÜSLÜMANLAR GERÇEKLERİ ĞÖRMEYE BAŞLADI AMERİKANIN AVRUPANIN İSRAİLİN İŞ BİRLİKÇİ YÖNETİCİLERİ ARTIK HALKLAR ONLARIN KOLTUKLARINDA OTURMASINI İSTEMİYOR. ONLARDA BU NUN FARKINDA .ARTIK SON KOZLARIN OYNUYORLAR. BU OYUNUN İÇİNDE.KAN ..DÖKMEKTE MUBAH. YAKINDA KANIN İÇİNDE KENDİLERİ BOĞULACAK.

  • emre28 Temmuz 2013 16:39

    Tamam da huzurlu Musluman ülkesi var mi ??? Hoparlörle ezan yayını yapılan heryerde savaş gözyaşı..

  • tc28 Temmuz 2013 16:27

    libya ırak suriye mısır sırada arabistan iran türkiye tunus fas cezayir olabilir karıştırıcılar heryerde

  • ersin0628 Temmuz 2013 15:45

    ye iç yat ayı gibi siz kendinizi çokmu akıllı zannediyorsununz ne zaman silahi cihadı bırakırsanız zelil olmaya mahkumsunuz...

  • mehmet28 Temmuz 2013 15:06

    dünyayı darbeyle finasla kanla ve müslaman ülke yönetimlerinde dinini istarmar ederek yeniden dünyanın imar edilmesine çanak tutanlar şimdi bu müslaman ülke vatandaşların dinini imar ederek bir araya gelebileceklerini görmüştür bu etki domino etkisi yaparak diger müslamanlarada ışık tutacaktır

  • mehmet28 Temmuz 2013 14:23

    bu açıklamadan da artık müslüman ülke halkları şunu görüyor olmalı herkes dünyayı imar ederken müslüman ülke hakları dinini imar ederek müslüman ülkelerin biraraya gelebilecegini görmüştür

  • Galip28 Temmuz 2013 14:12

    Geliyor din savaşları yakındır 3. Dünya savaşı yaklaşıyor

  • mustafa28 Temmuz 2013 14:03

    Sıra Arabistan'da demekki amerikalıların satın aldıkları artık rollerinin başına geçmeye başladı.olmaz denilen bir çok şey oldu.Bunun ucu bir şekilde gelip Türkiyeye de bulaşacak diye korkuyorum.Bakalım Allah'tan hayırlısı..rabbim üzerimize oynanan oyunları bozar inşallah.

  • misfir 28 Temmuz 2013 13:40

    ne haliz,nz varsa görün

  • MISIR28 Temmuz 2013 13:30

    KATLİAM İNSANLIGIN YOK OLDUGUNUN DELİLİ İSLAMLA BAGDAŞMAYAN KATLİAMA SEYİRCİ KALANLAR UTANMAYA BAŞLADI