E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAr Tarım’da 'satış' belirsizliği ---

Ar Tarım’da 'satış' belirsizliği

Ar Tarım’da 'satış' belirsizliği
11 Şubat 2014 - 16:45 borsagundem.com

Tümer Tarım’a satılan Ar Tarım’da çağrı öncesi yüklü miktarda hisselerin ‘’borsada satılabilir tipe’’ dönüştürülmesi dikkatleri çekti

Kısa bir süre önce Ar Tarım’ı satın alan Tümer Tarım, 4 milyon hissenin kaydından sonra,  1,5 milyon lot hisseyi daha satışa hazır hale getirdi.
 
SPK’nın15’nci maddesi gereğince, hisse senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan, ancak Borsada işlem görmeyen statüde hisse senetlerinin, Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na yapılan başvurulara ait bilgiler arasında, Ar Tarım hisseleriyle ilgili olarak yapılan hisse kaydı da bulunuyor. Tümer Tarım, elinde bulunan 1 milyon 500 bin adet Ar Tarım hissesinin ‘’borsada satılabilir tipe dönüşümü’’ talebiyle MKK’ya başvurdu.
 
Geçtiğimiz günlerde 4 milyon hisse kaydı yapan Tümer Tarım, bu hisselerin çağrı için kullanılacak finansmanın temininde teminat olarak kullanılacağını açıklamıştı. Bu hisselerin borsada mı satılacak yoksa yeni bir finansman için teminat olarak mı kullanılacağı konusunda herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Çağrı sürecinde olan şirkette yeni ortağın, elindeki hisseleri MKK’ya kaydettirerek satışa hazır hale getirmesi, dikkatlerin bu hisseye çevrilmesine neden oldu.
Ar Tarım hisseleri MKK kaydı haberinden sonra yüzde 1,50 oranında değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Danışmana Dikkat!11 Şubat 2014 19:15

    Ar Tarım alıp zarar edenvarsa, Danışmanı inceleyerek, ordan araştırma yaparak, hakkını geri alacak sonuçlara ulaşabilir. Halka arz danışmanı BORSADA ÇOK MEŞHUR BİRİ. SPK DA ÇOK İYİ BİLİYOR AMA HER NEDENSE, HALA GİZLİYOR..

  • YNG11 Şubat 2014 18:19

    BEN HER ZAMAN SÖYLÜYORUM MKK YA KAYDI İÇİN SENET LERDEN HER ZAMAN ALIM YAPMAM 1 KURUŞLUK MİLYONLARCA SENETLE BAŞA GÜREŞMEM MANTIKLI OLMAZ