E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAr Tarım yatırımcısı adalet istiyor---

Ar Tarım yatırımcısı adalet istiyor

Ar Tarım yatırımcısı adalet istiyor
10 Ekim 2014 - 13:10 borsagundem.com

Faaliyet yok, bilanço açıklanmamış, Gözaltı Pazarı’nda… Yani hayli problemli bir firma…

ŞİKAYET VE DAVA YOLUNU KULLANIN
Soru -
Artog yatırımcısıyım. Hissede uzun zamandan bu yana yasaya aykırı ve yatırımcıları mağdur edecek derecede işlem ve muameleler yapılmış bu suretle şirketin içi boşaltılmış ve yatırımcıların büyük zararlar görmesine sebebiyet verilmiştir. Manipülatif işlemleri yapanlar hakkında en sert idari ve cezai yaptırımların ivedi olarak uygulanmasını talep ediyorum.
Murat Dündarlıoğlu
 
CEVAP-Üzerinde gerçekleşen işlemler nedeniyle yatırımcısını hayli mağdur eden hisse senetlerinden birisi olan Artog, 2 Haziran 2014 tarihinde Gözaltı Pazarı’na alındı. Hissenin Gözaltı Pazarı’na alınmasında 29,5 milyon TL tutarındaki nakdin ve maddi duran varlığının şirketin dışına çıkarılması, hakim paylarının sık sık el değiştirmesi ve pay devirleri ile ilgili hukuki uyuşmazlıkların olması, faaliyetinin ve çalışanın olmaması, firmanın faaliyeti için gerekli olan giderleri ödememesi gösterilen gerekçeler arasında bulunuyor. Öte yandan firmanın altı aylık bilançosunu açıklamamış olması nedeniyle de işlem sırası 20 Ağustos 2014 tarihinden bu yana kapalı bulunuyor. Bilançosu açıklansa yine Gözaltı Pazarı’nda işlem görmeye devam edecek. Ancak bugüne kadar bilançosu açıklanmış değil.
Hayli problemli olan firmaya ve hisseye ilişkin basında yer alan haberleri ve kendisine doğrudan gelen şikayetleri SPK titizlikle irdelemekte. Şüphesiz incelemeler belli bir zamanı alması nedeniyle kararlar gecikmeli çıkabiliyor. Bununla birlikte her halükarda neticelenmekte ve alınan karara göre de hareket edilmekte. Ancak kurumun bu girişimleri piyasayı korumaya yönelik olup yatırımcıların uğradığı zararı gidermeye yetmiyor. Yatırımcıların haksız işlemlerden dolayı uğradıkları zararı doğrudan talep etmesi gerekiyor. Hak arama bilincinin geliştirmesi piyasadaki haksız eylem ve işlemleri de daraltan bir nitelik taşıyacaktır. Bu nedenledir ki haksız işlemlerden dolayı zarara uğradığını düşünen yatırımcıların SPK’ya şikayet kadar dava yoluna gitmelerinde de büyük fayda olup mağduriyetlerini giderecek etkili bir yol olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)