E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAr Tarım hissedarlarından SPK’ya: Satışı durdurun---

Ar Tarım hissedarlarından SPK’ya: Satışı durdurun

Ar Tarım hissedarlarından SPK’ya: Satışı durdurun
23 Mayıs 2014 - 17:44 borsagundem.com

Ar Tarım arazilerinin usulsüz ve gizlice satıldığını söyleyen yatırımcılar SPK’ya ihbarname gönderdi, hemen harekete geçilmesini talep etti

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ

Ar Tarım’da ‘usulsüz ve gizli arazi satışı’ haberi yatırımcıları harekete geçirdi. Yatırımcılar tarafından SPK’ya gönderilen ihbarname ile satışın durdurulması istendi. Borsagundem.com,  dün manşetten yayınladığı haberle, borsa kulislerinde konuşulan iddiayı gözler önüne sermiş, büyük ses getiren haberde ayrıca satışın belgesi olarak yatırımcıların eline geçen tapu belgeleri de yer almıştı. Borsa dünyası gün boyu Borsagundem.com’un manşetini konuşurken, akşam üstü yeni bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı.

Borsagundem.com’a  ulaşan bilgilere göre Ar Tarım’a ait olan ve gizlice şirketin ilk sahibi Şehmus Arslan’a ait şirkete devredildiği ileri sürülen araziler için Ar Tarım hissedarları SPK’ya ‘satışa engel olun’ başvurusu yaptı.  Ar Tarım yatırımcıları tarafından Noter kananıyla SPK’ya gönderilen ihbarnamede söz konusu arazilerin devrine karşı SPK’nın dava açması istendi.

“Şirket’i Ocak 2014’de satın alan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş., hisseleri satın aldığı Arslan ailesine, Şirket’e ait arazileri devredeceğine dair taahhüt vermiş olup, bu taahhüdü kapsamında halka açık şirketin içi gizli bir şekilde hiçbir açıklama yapılmadan boşaltılmış, malvarlıkları azaltılmış, üstelik önemli nitelikteki bu işlem için kanunun ve tebliğin öngördüğü yasal zorunluluklar yerine getirilmemiştir” denilen ihbarnamede, “Ekte sunduğumuz tapu kayıtlarından, söz konusu Şirket’in portföyünde bulunan Diyarbakır Bismil ilçesindeki arazilerin, 02.04.2014 tarihinde Şirket’in eski sahibi Şehmus Arslan’ın inşaat şirketi Lion İnşaat Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye devredildiği açıkça görülmektedir” ifadesi yer aldı.

İhbarnamede SPK yetkililerine “Şirket’te yapılması beklenen pay alım teklifi sürecinin de askıda olduğu ve yatırımcıların mağdur edildiği bilginiz dahilindedir” sözleriyle seslenen Ar Tarım hissedarları otoriteden mevzuata aykırı olan devirler için ivedi şekilde gerekli tedbirlere başvurmasını, devir işlemlerinin iptalinin sağlanmasını ve işlemi gerçekleştirenler aleyhinde suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melek124 Mayıs 2014 16:10

    bizi intiharın eşiğine getiren artogla ilgili kimler varsa ne bu dünyada nede ahirette hakkımı helel etmiyorum

  • artogzede24 Mayıs 2014 03:17

    helal olsun size borsa gündem..biz küçükyatırımcının yanında hakkını arıyan derdine derman olmaya calısan bir siz varsınız..tebrik ediyor ve çok teşekkür ediyorum size..sizin gibi dürüst ve cesurca haber yapan yiğitler olmasa inanın ne olacaktı halımız...adamlar resmen soygun yapıyorlar sahtekarlıkla düzenbazlıkla çok büyük zarara ugrattılar bizleri..bu dolandırıcılara çanak tutuğu için spk yı da dava edicem..sn Başbakanım ey RECEP TAYYİP ERDOGAN vatandaşını soyuyorlar..sen demi sessiz kalacaksın sendemi yardım etmeyeceksin bize..bu hırsızlara dur diyecek kimse yokmu..borsa küçük yatırımcıların dolandırıldıgı bir kurum olmuş nerde bu devlet :(

  • LEOPAR7924 Mayıs 2014 00:50

    bilen varmı erico tekrardan açılırmı

  • LEOPAR7924 Mayıs 2014 00:49

    ERICO ALLAH seni bildiği gibi yapsın.

  • as23 Mayıs 2014 23:03

    herkes derdine yansın,AKSEL hisseleri 1 ay boyunca milyonlarca lot,kaça tutturdularsa satıldı,günlük hacimler 20 milyonlara çıktı,hisse 19 dan 2 liraya düştü,beyefendiler sattı bitirdi,pek sayın(!) otorite hisseyi brüte aldı,kimsenin gıkı çıkmadı,her koyun kendi bacağından asılıyor,ateş düştüğ yeri yakıyor.

  • Gazeteci23 Mayıs 2014 22:02

    anlamadık gitti niye türkiyenin büyük gazeteleri televziyonlar bu konulara hiç yervermiyor?

  • murat23 Mayıs 2014 21:24

    Böyle özgür habercilik ve bilinçli yatırımcı oldukça parazitler temizlenecektir. herkesi bu insanların mücadelesine desteğe çağırıyorum. bir ses de sen ver.

  • alabao23 Mayıs 2014 20:13

    sizden allah razı olsun haber sayesinde adamların yaşadığını öğrendik ve kap a haber yolladılar siz olmasaydınız daha çok beklerdik.

  • far_mağdur23 Mayıs 2014 19:22

    bende geçen yaz 4 tl civarından artog almıştım epey düşük fiyattan sattım.mağduriyetimi nasıl telefi ederim.benimde davacı olmamın bir yararı olurmu bana.beni bilgilendirreceklere şimdiden teşekkürler...

  • zor tarım23 Mayıs 2014 18:10

    tümer yemin ediyorum sana bu yazıyı okuyorsan dikkate al, pazartesi günü sana öyle bir dava açacağım ki , bir daha bunların hiç birini aklında bile geçiremeyeceksin , sana kişisel dava açıcam pazartesiyi bekle , şirket avukatıma vekalet verdim.

  • kadir23 Mayıs 2014 18:07

    arkadaslar Allah rızası ıcın colugunuzun eşinizin aılenızın hatrına gıdın suc duyrusunda bulunun baska turlu hallolmaz bu yazıktır emeklerımıze paralarımıza

  • murat23 Mayıs 2014 18:06

    pazartesı savcılıga suc duyrusunda bulunacam ınsallah hafta sonu bılanca gelmezse zaten gelmeyecegıne emınım cunku muhasebecılerı dahı yok bakalım bızım sorunumuzu yargı spk cozemıyorsa zaten bist dıye bıseye gerek yok tamamen zengının fakırın elındekılerını almak ıcın kurguladıgı bı sıstem

  • BORSA YANGIN YERİ23 Mayıs 2014 18:01

    BORSAMIZ YATIRIM YERİ DEĞİL Kİ YANGIN YERİ

  • Volkan23 Mayıs 2014 17:58

    Çok teşekkürler BorsaGünmde ekibi.Bizi yanlız bırakmadınız.Herkezaman desteğinize ihtiyacımız var.

  • BORSA SOYGUN YERİ23 Mayıs 2014 17:57

    BORSAMIZ NE YAZIKKİ SOYGUN YERİ OLDU. KERVAN DA HALA ÇAĞRI İÇİN SES ÇIKMADI VE BUGÜN BAYA Bİ AŞAĞI VERDİ.AL SANA ÇAĞRI DER GİBİ. GEL DE BU BORSADA YATIRIM YAP. SPK UYUMA

  • Akıl fikir23 Mayıs 2014 17:57

    SPK bu durama benzer her şeyi televizyon seyreder gibi izliyor yasalar çıkınca bu iş bitti zandediyor, bunları uygulamak lazım lazımda atta sahibine göre kişniyor kardeşim.Biraz akıl fikir..

  • vk23 Mayıs 2014 17:56

    Helal olsun size BorsaGündem bırakmayın peşlerini..

  • eyup23 Mayıs 2014 17:55

    olacak iş değil adamlar ellerini kollarını sallayarak hiç bir otoriteyi takmadan kafalarına göre dümen çeviriyorlar. spk da bir türlü harekete geçip yatırımcısını koruyamıyor.