E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriApple'ın üreticisi satış tahminlerini düşürdü---

Apple'ın üreticisi satış tahminlerini düşürdü

Apple'ın üreticisi satış tahminlerini düşürdü
05 Şubat 2020 - 14:54 borsagundem.com

Apple'ın tedarik zincirinin önemli halkalarından biri olan ve Foxconn olarak da bilinen Hon Hai, korona virüsün olumsuz etkileri ile birlikte satış tahminini düşürdü

Apple Inc.'in en önemli üretim partneri Tayvan şirketi Hon Hai Precision Industry Co., ölümcül korona virüs salgınının potansiyel etkisini değerlendirdikten sonra 2020 satış artışı tahminlerinde kesintiye gitti.

Başkan Young Liu’nun Bloomberg News’a yazılı bir mesajla ilettiği bilgiye göre, Çin’in orta bölgesinde bulunan Zhengzhou kentinden iPhone'ların büyük bir bölümünü üreten ve Foxconn olarak da bilinen Hon Hai bu yıl satış rakamlarında şu an %1 ile %3 arası bir artış bekliyor.

Bu tahminler 22 Ocakta salgın dünyaya yayılmadan önce açıklanan %3 ile %5 arasındaki satış beklentilerine kıyasla aşağı çekilmiş gözüküyor ve analistlerin %5.4 olan ortalama tahminlerinin aşağısında kalıyor.

Salgın tüketici talebinin ve toplam ekonomik büyümenin azalmasına neden olurken, Apple’ın dikkatlice ayarlanmış üretim zincirini de sekteye uğratması bekleniyor.

Salı günü Bloomberg News’a gönderilen bir diğer yazılı bir mesaja göre ise, HP Inc.’ten Sony Corp.’a, diğer birçok firmanın da önemli bir imalatçısı olan Hon Hai, Çin’deki tüm operayonlarını zamanında yeniden başlatabileceklerine olan inançlarını koruduklarını kaydetti.

Quanta Computer Inc., Inventec Corp. ve LG Display Co. gibi diğer tedarikçilerse gelecek hafta tekrar işbaşı yapacaklarını duyurdu.

Çinli yetkililer ve şirketler 10 Şubat'ı ülkenin birçok yerinde tekrar işbaşı tarihi olarak belirlemelerine rağmen, virüsün daha fazla can kaybına yol açmasıyla beraber zamanlama hakkındaki endişeler de giderek artıyor.

İşçiler ise yerel yöneticilerin şehirlerden ayrılmayı yasaklamasıyla kapana kısılmış buldu ve buna ek olarak mal ve insan taşımacılığı da büyük ölçüde engellendi.

Ocak ortasında Çin piyasasında başlayan büyük satışlar sonrası %11 değer kaybeden Hon Hai’nin hisseleri Çarşamba günü büyük ölçüde sabit kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie05 Şubat 2020 15:14

    Gidip yüz tane Iphone aldım ve fakirlere dağıttım. Manevi huzura erdim ve yerli ve milli markamıza destek oldum.