E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple kâr beklentisini düşürdü piyasalar bozuldu---

Apple kâr beklentisini düşürdü piyasalar bozuldu

Apple kâr beklentisini düşürdü piyasalar bozuldu
18 Şubat 2020 - 09:36 borsagundem.com

Korona virüs sonrasında sarsılan tedarik zinciri ve Apple'ın beklentilerini düşürmesi piyasaları olumsuz yönde etkiledi.


Korona virüsle ilgili her gelişmeye hızlı tepki veren piyasaların tadını bu kez Apple kaçırdı. Apple'ın virüs nedeniyle ürün tedariğinde sıkıntı olduğunu ve bu durumun da şirket gelirlerini olumsuz etkileyeceğini açıklaması piyasalarda satışlara neden oldu. ABD piyasalarının dün tatilde olması nedeniyle Apple'ın açıklamaları, Asya piyasaları başta olmak üzere küresel piyasalarda satışlara neden oldu. Bu sabahki işlemlerde ABD vadelilerde de eksiler söz konusu. 

Küresel piyasalar Apple'ın açıklamalarıyla karamsar bir havaya bürünürken; yurt içinde ise yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor. Piyasa uzmanları ağırlıklı olarak yarınki PPK sonrası faizlerde 25-50 baz puan aralığında faiz indirimi bekliyor. 

Döviz piyasaları sakin

Merkez Bankasının faiz toplantısı öncesinde veri gündemi bakımından zayıf olan güne dolar/TL 6,05 seviyesinden sakin bir şekilde başladı. Saat 08:45 itibarıyla dolar/TL kuru 6,0570'den; euro/TL ise 6,5610'dan işlem görüyor. 

Aynı dakikalarda spot altın ons fiyatı 1586 doların biraz üzerinde seyrediyor. Son haftalarda piyasaların yakından izlediği emtialardan biri olan brent petrolün varili ise 57 dolar civarında.

(Dünya)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)