E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemApple çalışan grubu, ofise planlanan dönüşü reddetti---

Apple çalışan grubu, ofise planlanan dönüşü reddetti

Apple çalışan grubu, ofise planlanan dönüşü reddetti
07 Haziran 2021 - 10:30 borsagundem.com

Yaklaşık 80 Apple çalışanı Tim Cook'u personelin Eylül ayında ofise dönmesini gerektiren planları yeniden düşünmeye çağıran bir mektup yazdı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

KOVID-19 pandemisi azaldığında herkes ofise dönmeye hevesli değil ve Apple bunun çoğundan daha fazla farkında olabilir. Verge, yaklaşık 80 Apple çalışanının Tim Cook'u personelin Eylül ayında ofise dönmesini gerektiren planları yeniden düşünmeye çağıran bir mektup yazıp düzenlediğini bildiriyor. İnsanların yüz yüze işbirliğine geri dönmeye istekli olduklarını ve haftada iki kez planlanan yerine tam zamanlı uzaktan çalışma için bir seçenek istediklerini iddia eden liderlik tarafından "aktif olarak görmezden gelindiğini" hissettiler.

Yazarlar, Apple'ın kimlerin uzaktan veya esnek konumlarda çalışabileceğine karar vermesini ve uzaktan ve esnek çalışma yoluyla engelli kişileri barındırmak için "net bir eylem planı" oluşturmasını istedi. Ayrıca, şirket içi çalışmanın çevreyi nasıl etkileyeceğiyle ilgili ayrıntıları ve uzaktan çalışmanın bir rol oynayıp oynamadığını soran bir çıkış görüşmesi sorusu istediler. Yazarlar, Apple'ın işçilere bu konular hakkında soru soran yinelenen bir anket yayınlaması gerektiğini söyledi.

Mektubun ne kadar etkili olabileceği açık değil. Yazma grubu nispeten küçük olsa da, yaklaşık 2.800 üyeli bir "uzaktan çalışma savunucuları" grubunun Slack kanalında başladığı bildirildi. Eğer öyleyse, Apple'ın perakende dışı çalışanlarının önemli bir kısmının endişelerini yansıtıyor olabilir.

Apple'ın Eylül planı, genellikle ofis işlerinde ısrar ettiği pandemi öncesine göre evden çalışmaya daha gevşek bir yaklaşım getiriyor. Diğer şirketlerde bulacağınızdan kesinlikle daha katıdır. Twitter, birçok çalışanın istedikleri kadar uzaktan çalışmasına izin verecek. Google’ın karma işe dönüş planı, Apple'ınki gibi üç günlük bir ofis programını paylaşıyor, ancak aynı zamanda daha fazla yalnızca uzak pozisyonları içerecek ve belirli bir ekibin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişecek. Apple, diğer teknoloji devleri arasında uzaktan çalışmaya yönelik değişen tutumları yansıtmak için politikalarını değiştirme baskısı ile karşı karşıya kalabilir.

Global minimum vergi anlaşması Wall Street’i korkutuyor

 

Altında dolar etkisi

 

Bakır ve demir fiyatlarında gerileme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aqua07 Haziran 2021 10:46

    Apple çalışanlarına kulak verecektir.Yeni bir planlama teklifi ile kalifiye çalışanlarının kaygılarını giderip motivasyonlarını mutlaka sağlar.Beyin takımı fazla baskıya gelmez.