E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemApple araç üretirse, Tesla hisseleri çöker!---

Apple araç üretirse, Tesla hisseleri çöker!

Apple araç üretirse, Tesla hisseleri çöker!
23 Aralık 2020 - 08:58 borsagundem.com

Apple kendi kendini şarj edecek elektrikli araç üretimi kararı alması, sektörde büyük heyecana neten olu. Yatırım bankası Morgan Stanley ise farklı bir noktaya dikkat çekti.

ABD'nin teknoloji devi Apple'ın otomotiv sektörüne göreceği yönündeki açıklamalar sektörde büyük yankı buldu. Bu açıklama en fazla da zamanında şirketini Apple satmak için çok uğraşan Tesla yöneticilerini heyecanlandırdı. Morgan Stanley analistlerine göre, Apple Inc.'in kendi sürücüsüz, elektrikli arabalarını yapma kararı, Tesla hisseleri için 'yeni bir ayı piyasası vakası baskısı' yaratıyor.

Reuters'ın, Apple'ın otonom teknolojisinde ilerleme sağladığını ve 2024 yılına kadar kendi batarya tasarımını da içerebilecek bir binek araç üretmeyi hedeflediğini bildirmesinin ardındanTesla Inc. hisseleri Salı günü % 5,5'e kadar düştü ve Pazartesi günkü %6,5'lik düşüşe eklendi.

Adam Jonas liderliğindeki analistlerin hazırladığı bir notta, "Apple'ın otomobil piyasasına potansiyel girişi, yatırımcıların bir süredir düşünmek zorunda kaldığı Tesla hissesi için belki de en güvenilir / zorlu ayı vakasını temsil ediyor" dedi.

Jonas, araç pazarına giren iPhone üreticisinin General Motors Co. ve Ford Motor Co. gibi eski otomobil üreticileri için de bir tehdit oluşturabileceğini ifade etti.

Apple, Tesla’ya rakip oluyor

 

Tesla 48 saatte 65 milyar dolar değer kaybetti

 

Doktor Kıyamet uyardı: Tesla hisseleri sıfır dolar olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala23 Aralık 2020 09:49

    liberal ekonomilerin en büyük güzelliği rekabettir. rekabet kaliteyi ve fiyat düşüşünü getirir. türkiyenin bile heveslendiği elektrikli araba işine Apple'ın duyarsız kalması zaten beklenmezdi. bir iphone 1-2 bin dolar elektrikli oto en az 15-20 bin dolar. tabi türkiyede telefon 20bin araba 600bin tl olur

  • cc23 Aralık 2020 11:30

    600 bine apple araba mı, imkansız!!! en az iki katı olur.