E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemApo'dan şok açıklama: "Ateşkesi bozun"---

Apo'dan şok açıklama: "Ateşkesi bozun"

Apo'dan şok açıklama: Ateşkesi bozun
26 Temmuz 2013 - 10:06 borsagundem.com

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok, Abdullah Öcalan'ın şok talebini açıkladı. 15 Ekim'e kadar adım atılmazsa...

KCK üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok, Deutsche Welle İngilizce servisince yayımlanan mülakatında, çözüm sürecinin halen ikinci aşamasında olması gerekirken, bu yönde elde tutulur bir hareketi görmediklerini belirtti. Ok, Türkiye’den çekilen PKK’lılara ilişkin olarak da “Son grup, birkaç gün önce 56 gün yürüdükten sonra Dersim’den geldi. Her tabur, bu dağlara varıncaya dek sürekli insansız hava araçlarınca izlendi.” şeklinde konuştu. Ok, ikinci aşamasında olması gereken çözüm sürecinde elle tutulur bir hareketi görmediklerini iddia etti.
Sabri Ok, Ankara’nın ayrıca “Kürt topraklarında askeri varlığını arttırdığını ve barajları inşa etmesini sürdürdüğünü” de söylediği mülakat sırasında “KCK ne kadar daha beklemeye hazır?” sorusuna, “Sabrımızın bir sınırı var ve az zamanı var. Biz üzerinde mutabık kalınan her adımı atmış bulunuyoruz. Ancak sürecin sonu gelmezse, bu bizden kaynaklanmayacak” karşılığını verdi.
LİDERİMİZİN SAĞLIĞI KIRILGAN
"Liderimiz Ankara 15 Ekim’e kadar adım atmazsa ateşkes bozulacağını söyledi” diyen Ok, neden az zaman kaldığını söylediğini anlatırken, "Çünkü liderimizin sağlığı kırılgan ve defalarca bağımsız bir sağlık komisyonun kendisini ziyaret etmesini talep etti” dedi ve "bu konuda çok hassas” olduklarını ekledi.
"SON GRUP 56 GÜN YÜRÜDÜ"
"Şimdiye kadar kaç savaşçı çekildi?” sorusunu yanıtlarken “Biz meseleye sayı olarak bakmıyoruz” diyen Ok, bir karar aldıklarını ve bu kararı yerine getirdiklerini belirterek “Son grup, birkaç gün önce 56 gün yürüdükten sonra Dersim’den geldi. Her tabur, bu dağlara varıncaya dek sürekli insansız hava araçlarınca izlendi" dedi. Ok, Türkiye’den çekilen PKK’lıların Suriye’ye geçtiği iddialarının anımsatılması üzerine de “Tüm savaşçılar Kandil Dağları’nda” dedi.
Suriye’deki Kürtlerin “ne muhalefet ne de rejimin yanında yer aldığı”na dikkat çekilerek bu “üçüncü yolun gerçekçi olup olmadığı” yönündeki sorunun karşısında, “Biz bu üçüncü çizgiyi ütopik gibi değil, bir gerçek olarak görüyoruz. Bu mücadele çizgisinin de gözde görülür sonuçları var” yanıtını veren Ok, Kürtlerin topraklarının da “kendi kendini yönetme hakkının olduğunu” söyledikten sonra şöyle devam etti:
“Son günlerde Ankara’nın desteklediği İslamcı gruplar ile yoğun çatışmalar oldu çünkü Türkiye, Suriye’de herhangi bir Kürt oluşumu istemiyor. Bizim halkımız, Aleviler, Ermeniler vesaire, topluluklar arasında kardeşlik ve El Nusra gibi gruplardan kurtulmak için yemin etmiş durumda. Türkiye, Suriyeli Kürtleri düşman bir komşu olarak görmemelidir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur05 Ekim 2013 21:58

    kellesini koparın gitsin böyle itleri besleyeceğinize

  • rözer01 Ağustos 2013 12:09

    Bu açıklamalar satranç hamlesi gibi.Hangi tarafın ne istediği,ne elde ettiği ve ne yapacağı net değil.Fakat şu gerçek ki ateşkes her iki tarafın hayrınadır.Öyleyse tehditle, baskıyla yol alınmaz.

  • hasan31 Temmuz 2013 14:10

    özalı bile zehirlediler yıllarca ortaya çıkmadı. ateşkes bozulursa bunuda gebertsinler.

  • kenan26 Temmuz 2013 18:48

    Mehmet bey, Atatürk Türk gençliğine hitabe yazmış, başına da kürtleri salmış. dünya ile savaşmış ama kürtleri temizleyememiş. Adamların kacak elektriğini öderiz. istanbula dolarlar iş bulamaz kapkaç yaparlar çekeriz. askerimizi öldürür, askerin babasının ödediği vergiyle aylık alır vs.vs. BİZİM İŞİMİZ ZOR. GÜL OLAN ÜLKEMİZİN DİKENLERİ FENA BATIYOR VE KANATIYOR.

  • MEHMET26 Temmuz 2013 13:52

    Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Mustafa Kemal Atatürk 20 Ekim 1927

  • CaN26 Temmuz 2013 13:00

    Bu hainleri, ekmeğini yedikleri suyunu içtikleri, ŞEHİT kanıyla sulanmış sadece bu topraklar affetmeyecek. Halkımız dedikleri Kürt kardeşlerimiz hiç affetmeyecek. Tarih boyunca omuz omuza bu topraklarda savaşan insanları düşman edenleri toprak bile kabul etmeyecek.

  • Seçim26 Temmuz 2013 12:41

    Bu çözüm süreci ateşkes seçimlere kadar diye tahmin ediyorum. Bunun bozulması Akp ve Bdp nin işine gelmez. O zamana kadar halkı uyutmaya devam

  • oktay26 Temmuz 2013 11:36

    bu ne dediğini bilmeyen hain sürüsüyle savaştan başka çare kalmadı gözüküyor.

  • Ne bekliyordunuz26 Temmuz 2013 11:01

    İşte PKK bu süreci kendince değerlendirdi ve tekrar güç kazandığına inanarak devlete meydan okuyor.Bunlara terorist ne bekliyordukki.

  • doğru söyle26 Temmuz 2013 10:56

    Siz ancak kalleşçe savaşırsınız kadınlara ve çocuklara korku salabilirsiniz tarih boyu kalleşçe davrandınız en yakın tarih KURTULUŞ SAVAŞI mızdır. Savaş istiyorsanız Türklüğün oyunu gibidir. Buyurun.

  • mardan26 Temmuz 2013 10:32

    basbakan anlasmayi bozmaz onumuzde secim var apo ile el ele secime girerler.

  • kemal26 Temmuz 2013 10:24

    bozulsun bu ateşkes ki bu köpekleri öldürmek için sebep olsun başta öeclisteki itlerini ölüm ALLAHIN emri ne olcak ha ecelin ile ha itlerle carpıiırken korkarak yaşamaktansa

  • kafkas26 Temmuz 2013 10:18

    apo ile basbakanin anlasmasinda sorun cikti anlasilan.basbakan biraz daha taviz verir olur biter.

  • CEM26 Temmuz 2013 10:14

    BURAYA YAZACAKLARIMI BİLİYORUM AMA EDİTÖR YAYINLAMAZ. ATEŞKES BOZULURSA İLK ÖNCE MECLİSTEN ÇIKARILSINLAR. KENDİ ÜLKELERİNİ KURMAK İSTEYEN BUYURSUN SAVAŞIRIZ SONUNA KADAR. ÜLKEMİZDE BİR TANEDE KÜRT BIRAKMAYIZ. OKULLARIMIZI, HASTANELERİMİZİ, EVLERİMİZİ VS. KULLANINDA GÖRELİM.