E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'den Türkiye'ye 485 milyon euro ilave kaynak kararı---

AP'den Türkiye'ye 485 milyon euro ilave kaynak kararı

AP'den Türkiye'ye 485 milyon euro ilave kaynak kararı
24 Haziran 2020 - 23:01 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi, Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon euro ilave kaynak sağlanmasına onay verdi.

Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Komitesi, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a ilave destek sağlanmasına yönelik teklifi görüştü.

Toplantı sonunda yapılan oylamada söz konusu AB Komisyonu teklifi 33 "Evet", 4 "Hayır" ve 3 "Çekimser" oyla kabul edildi.

Teklife göre, Türk Kızılay ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından Türkiye'deki sığınmacılar için yürütülen Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı kapsamında dağıtılan Kızılaykart'lara, Suriyeli ve diğer sığınmacı çocukların eğitimlerinin devamlılığını sağlamaya yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) programına toplam 485 milyon euro kaynak aktarılacak.

AB, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacıların sağlık ve eğitimlerine yönelik çeşitli projelere de 100 milyon euro sağlayacak.

Söz konusu teklifin yürürlüğe girmesi için AP Genel Kurulu ve AB üyesi ülkelerin onayı gerekiyor.

AB taahhüt etmişti

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, AB'yi ülkedeki Suriyelilere yönelik yeterince mali yardım yapmamakla ve taahhüt edilen fonları hızlı aktarmamakla itham ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz Sultan25 Haziran 2020 01:05

    AB para vermesin. Yardım alanlar Allah bilir parayı başka yerlerde yerler bunlar belki. Münafık çok.

  • Velican24 Haziran 2020 23:47

    İhtiyarlar döndüler suriyeye, sıkıntı yok yani, sıkıntı yoksa göndermeli ülkelerine. Bu iş sığınmacılık kategorisinden çıktı, bu durumda bunları barındırma mecburiyeti de kalmadı.

  • Ab Ma Be24 Haziran 2020 23:22

    Bunlar durduk yerde para vermez mutlaka bir karın ağrıları vardır ya mülteciler veya başka bir dertleri yakında çıkar.

  • BİR DOST24 Haziran 2020 23:17

    Şunu Reis dedikten hemen sonra yapsaanızda Reis burnunuzu sürtmeseydi olmaz mıydı?