E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'den şok Erdoğan açıklaması---

AP'den şok Erdoğan açıklaması

AP'den şok Erdoğan açıklaması
20 Haziran 2016 - 20:43 borsagundem.com

AP Başkanı Schulz "Türkiye'ye vize serbestisi süreci Erdoğan yüzünden durduruldu" diye şok bir açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye'ye vize serbestisi sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "otoriter" eylemleri yüzünden durdurulduğunu söyledi.

Berlin'de düzenlenen Europe Calling konferansında konuşan AP Başkanı Martin Schulz, "Vize serbestisi için Türkiye'nin bir dizi kriteri yerine getirmesi gerekiyordu. Fakat bunların hepsi yetine getirilmedi" dedi.

Martin Schulz, "Bunlardan biri değiştirilmesini istediğimiz terörle mücadele yasasıydı. Nitekim bu yasa değiştirilmemesinin yanısıra milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için kullanıldı" diye konuştu.

"Bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter eylemlerinin tek örnekleri değil" diyen Schulz, "Vize serbestisi sürecini başlatmama zorunda olduğumu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Martin Schulz şöyle devam etti:

"Türkiye'de 2.4 milyon sığınmacı olduğu tahmin ediliyor. Bu, eğer sığınmacılara yardım etmek istiyorsak –bunu istesek de istemesek de– Türkiye'yle çalışmak zorunda kalacağımız anlamına geliyor. Bu nedenle ilk başta Türkiye'yle birlikte çözüm aramamızdan yana olmuştum. Fakat Ankara'daki hükümete her bedeli ödemeye karşıyım. Avrupa Parlamentosu'nda vize serbestisi sürecini bu nedenle durdurdum" vurgusunu yaptı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhteşemiz21 Haziran 2016 19:35

    valla bakıyorum bunların siyasetçileri kendi vatandaşından çalmıyor, ülkeleri gelişkin. torpili, rüşveti, yolsuzluğu az. kendi ülkelerinde yargısı adamına göre, siyasetine göre değil, objektif. onlar gelişmiş ülke biz boş ülkeyiz. cahil cühela sürüsü ve ahmak cesareti

  • yeter21 Haziran 2016 19:31

    yabancı gelişmiş ülkeler istediği an bu ülkeyi hizaya getirir. ekonomileri güçlü, entrikaları çok, bilgileri çok, kafaları iyi basıyor. bizimkilerin gücü ise sadece kendi halkını soymaya yeter, ne yaptırımımız var dünyaya. koca bir sıfır. etrafımız ateş çemberi ne yapabildik sıfır. biz boş boş konuşuruz. rusya suriyede istediğini yaptı biz ne yapabildik ne suriyeye girip ders verdik ne de turistleri tutabildik. ne üretiriz biz ? üreten üç beş adamın hepsi tusiadlı, gezici denen afamlar. yarın işler sarpasarınca bizi yandaş müteahhitler mi kurtaracak yandaş petrolcüler mi ? bu ülke kötüye gidiyor

  • hüsamettin21 Haziran 2016 18:33

    Siz ne zaman karalamaya başlarsanız şunu yapmayız bunu yapmayız diyorsanız bilinki hükümet doğru yapıyordur.nokta

  • zihniyet21 Haziran 2016 14:10

    memleketin başına ne geldiyse dünyadan bihaber cahil cühela takımının mankafalığından geldi..

  • murat21 Haziran 2016 13:53

    terör yasasını değiştirmemizi istemiyorlarmış bak sen . hayretsiniz ya bizi salak sanıyosunuz yada siz gerçekten salaksınız . ulan ülkemde terör varsa bunun nasıl aşılması gerektiğini sizemi soracağız? bu ülkenin ordusu hükümeti ne güne duruyor . tabi seviyorsunuz terörü .

  • fcitas21 Haziran 2016 12:56

    Darbeci Sisi'nin kankası Shultz sen önce bunun hesabını ver..

  • AP21 Haziran 2016 12:02

    paralel ancak ve ancak kandırılmaya müsait kişilerin ruhlarına sızabilir....

  • Tarık21 Haziran 2016 10:52

    Geç kalıyoruz ama ramazandan hemen sonra sınır kapıları açılıp avrupaya mülteci akınıyla iyi bir ders vermek lazım. şuanda mülteci akını durdu biz sözümüzü tuttuk ama her zamanki gavur işte işini gördü mü başladı yan çizmeye. Hata davutoğlunda eline bu kadar net fırsat geçiyor önce karşıdan alacaklarını al sonra mülteci sorununu çöz.

  • asimetrik paralel21 Haziran 2016 10:46

    AP'ye paralel sızmış galiba:)

  • alp21 Haziran 2016 10:32

    VERİN TAYYİP KARŞITLIĞI GAZINI ...AMA ESKİ HALK YOK ARTIK...VALLA NİYE YALAN SÖYLEYİM...BENDE TAYYİPÇİ OLDUM SİZİN YÜZÜNÜZDEN YÜRÜBEE..RTE KİM TUTARSENİ ..ADAMLARI HİZAYA SOKACAN..

  • AP21 Haziran 2016 10:07

    aşağıdaki yaygaracılara bakılırsa, ülkemiz güllük gülüstanlık, lafa gelince mangalda kül bırakmıyoruz, ancak ne acı ki, lafla yürümüyor...... demokrasiden ve insan haklarından nasibini almamış toplumlar güdülmeye mahkumdur.

  • YENİÇERİ21 Haziran 2016 08:53

    HEEE TERÖRÜ DE ERDOĞAN YÜZÜNDEN DESTEKLİYORLAR. BUNLAR ERDOĞAN A LAF ETTİKÇE ADAMI SEVESİM GELİYOR DAHA Bİ

  • armagedon21 Haziran 2016 07:52

    turist te onun yüzünden gelmiyor

  • zafer21 Haziran 2016 02:04

    demek ki Türkiye olarak doğru yoldayız.

  • flamenco7220 Haziran 2016 22:56

    vize serbestisi mi ne...işte onu vermeyin istemiyorum zaten..mültecileri de almayalım..hatta biraz daha mülteciyi siz alın..

  • ŞAHİN20 Haziran 2016 22:47

    yalanlara ve fitnecilik yapanlara inanmayın.böylebi acıklama yapamazlar.bilinçli girişimler

  • akif20 Haziran 2016 22:01

    hooop, artık hasta adam iyileşti... karşınızda şamaroğlanı yok.

  • vatansever20 Haziran 2016 21:23

    Eninde sonunda TC gercekleri gorup kendi rotasi cizecaktir,bundan suphem yok umarim avrupa sacmaligiyla daha fazla zaman kaybedilmez....

  • egemen 20 Haziran 2016 21:16

    oynamayı bilmeyen taze gelin yerim dar dermiş avrupalı taze gelinde mazeret arıyor işte

  • huso20 Haziran 2016 21:00

    bizde sana tüm mültecileri gönderelim de göresin hanyayı konyayı...