E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAÖL 7-8 Ocak sınavları ertelendi mi---

AÖL 7-8 Ocak sınavları ertelendi mi

AÖL 7-8 Ocak sınavları ertelendi mi
07 Ocak 2017 - 08:44 borsagundem.com

Öğrenciler Vasip Şahin'e AÖL sınavlarıyla ilgili bolca tweet attılar. Fakat henüz Vasip Şahin tarafından resmi bir açıklama gelmedi

AÖL sınavlarının ertelenip ertelenmediği merak konusu oldu. Kar yağışının yoğunlaşması ve ardından 7-8 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan Açıköğretim Lisesi sınavlarının akıbetini araştıran öğrenciler, AÖL sınavları iptal mi, sınavlar ertelendi mi? gibi sorulara yanıt bulmaya çalıştı. Sınavların iptalini isteyen öğrenciler, sosyal medya üzerinden Vali Vasip Şahin'e mesajlarını iletti. Peki, AÖL sınavları ertelendi mi?

AÖL soruları ve cevapları, 7- 8 Ocak'ta gerçekleşecek sınavdan kısa bir süre önce gündeme geldi. Sınavlardan yüksek notlar almak isteyen öğrenciler, daha önceki yılların çkımış AÖL sınav sorularını ve cevap anahtarlarını araştırmaya başladı. Lise eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrenciler, MEB’in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfası üzerinden AÖL soru cevaplarına kolayca ulaşabiliyor. İşte, AÖL sınav soruları ve cevaplarına ulaşabileceğiniz adres!

Öğrenciler Vasip Şahin'e AÖL sınavlarıyla ilgili bolca tweet attılar. Fakat henüz Vasip Şahin tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Sınava saatler kalmasıyla birlikte gündeme gelen bir diğer konu da sınav yerleri ve sınav giriş belgesi oldu. Peki, sınav yerleri nasıl öğreniliyor ve sınavda gerekli belgelerden biri olan giriş belgeleri nasıl alınıyor? AÖL soru ve cevapları gibi gerekli belgeler ve bilgilerin pek çoğu da MEB’in resmi sitesi üzerinden takip edilşebiliiyor. MEB resmi sitesi üzerine yer alan aolweb.aol.meb.gov.tr sayfası üzerinde yer alan kullanıcı bilgileri ve güvenlik kodu bölümlerini eksiksiz ve doğru olarak giren adaylar, AÖL 2017 sınav giriş yerlerini öğrenip sınav giriş belgelerini edinebiliyor.

AÖL SINAV BİLGİLERİ

- Öğrenciler sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

- Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.

- Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

- Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

- Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)