E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAntalya'ya kaçış, bilet fiyatı 70 bine yükseldi---

Antalya'ya kaçış, bilet fiyatı 70 bine yükseldi

Antalya'ya kaçış, bilet fiyatı 70 bine yükseldi
22 Eylül 2022 - 17:45 borsagundem.com

Ukrayna ile süren savaş nedeniyle Rus lider Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası başka ülkelere gitmek isteyen Rusların en çok tercih ettiği il Antalya oldu. Bilet fiyatları da tek yönlü 70 bin TL'ye kadar yükseldi.

Ukrayna ile devam eden savaş sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir'in Putin'in dün kısmi seferberlik ilan edildiğini açıklamasının ardından ülkeden ayrılanların en çok tercih ettiği kentlerin başında Antalya geliyor. Türk Hava Yolları'nın Moskova başta olmak üzere bu ülkeye neredeyse tüm seferleri dolarken, diğer hava yolu şirketlerinde de yer kalmadığı belirtiliyor. 

Rusya'dan Antalya'ya turist getiren tur operatörlerinin yetkilileri, 18- 65 yaş arası askere elverişli kapsamdaki erkeklere bazı Rus hava yolu firmalarının bilet satış yasağı getirdiğini kaydetti. Bilet fiyatlarının yoğun talebe bağlı ciddi arttığını aktaran tur operatörü firmaları yetkilileri, Türk Hava Yolları'na ait uçuşlarda Antalya'ya tek gidiş bilet fiyatının 70 bin TL'yi bulduğunu, birçok uçuş firmasında da 40-50 bin TL bandında olduğunu, ancak yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu kaydetti.

Turizm firmaları, 18- 65 yaş arası askerliğe elverişli Ruslardan tur paketi satın almış olanlara maliyetler çıkartıldıktan sonra iade işlemleri yapılacağını açıkladı. 21 Eylül öncesinde, tarifeli uçuş bileti almış olanlara da bilet ücretlerinin tamamen iade edileceği belirtildi.

UÇAKLARDA YER BULAMAYANLAR ARAÇLARIYLA YOLA ÇIKMIŞ

Antalya'da ikamet eden Rus vatandaşları ise yakınları ve tanıdıkları birçok ismin Antalya'ya gelmek için yola çıktığını, en çok talebin Antalya, İstanbul, İzmir illerine olduğunu kaydetti. Rusların Antalya dışında Dubai, Gürcistan gibi başka ülke ve şehirlere de yöneldiği açıklandı. Uçaklarda yer bulamayanların ise kara yoluyla araçlarıyla Antalya'ya gelmek için yola çıktığı belirtildi. Antalya'ya tatile veya iş amaçlı gelen yaklaşık 30 Rus vatandaşının, Antalya Havalimanı'ndan bugünkü uçuşlarını iptal ederek uçağa binmedikleri de kaydedildi. 

Çavuşoğlu: Rusya'nın seferberlik ve referandum kararı durumun ciddiyetini gösteriyor

 

Rusya'da seferberlik sonrası uçak biletleri tükendi

 

Rusya'daki 'kısmi seferberlik' kararının ayrıntıları belli oldu

 

Rusya'da seferberlik ilanı piyasaları nasıl etkiledi?

 

Putin, seferberlik ilan etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Eylül 2022 07:26

    Zenginsen Uçakla, fakirsen sınırdan koşarak otomobiller, garibansan afkanlar gibi koşa koşa gel.. Bu ülke yol geçen hanı. herkes gelsin buyursun :D Ev alın, vatandaşlık alın, kendi ülkesinde 5 kuruş favfası olmayan tipler bu vatan topraklarında kral ve kraliçeler gibi ağırlanıyor... neden ? 1TL =18 usd olduğu için... Bir millet nasıl uşak yapılır? görüyoruz... uçaklarla gelip, uşaklar haline sokuluyor bu millet. hizmetkar olarak 85 milyon toplum nasıl gelişsin dünya oyuncusu olsun ? otel, yemek, lobi, ütü, bahçevan, güvenlik, resepsiyon, vb. abuk subuk hizmet sektörü ile türkiye büyür mü? gleişir mi ? ne saçma sapan yankalımlar... Gelen 2 aydan fazla kalıcı vize verme... TC deki beyaz yakalar hep kaçıyor 1 tl=18 usd...  Ülkesinden kaçanda bizlere geliyor sığınmayaparası var diye...

  • MD..Edep..Edep.23 Eylül 2022 09:33

    Bu yorumu beğenmeyen kardeşim neden beğenmediğinizi yazın lütfen.. Yoksa size çomar diyeceğim... Lütfen neden bu ata yadigarı topraklara ipsiz sapsız insanı dolduruyorsunuz kardeşim.. Lafa gelince yerli ve milliyiz deyip yaldır yaldır geziyorsunuz.. Kardeşim yoksa siz İngiliz misiniz? Olur mu olur..

  • Mks 23 Eylül 2022 02:32

    Erkekleri gelmesin sırf 18-35 yaş arası Rus bayanlar gelsin. Suriye de iç savaş oldu erkekleri daha çok geldi suç oranı arttı ülkede. Aynı şeyler tekrarlanmasın.Ders almalıyız ayrıca parası ve yüksek eğitimli olanlar gelmeli.Avrupa nasıl seçebiliyorsa bizde öyle yapalım

  • Sıradan Bir Vatandaş22 Eylül 2022 20:09

    Yorumları beğenmeyen ve bir çok yoruma katılmayan çomar bizi çok üzüyorsun.. Kardeşim boğuluyoruz ve daralıyoruz..  Önüne geleni bu topraklara doldurma, bu toprakları vatan yapan bizim atalarımız, sizinkiler İngiltere'ye gitmişti biliyorsunuz.. Az kaldı kardeşim az kaldı..

  • Rzdr22 Eylül 2022 19:34

    Daha neler göreceğiz duyacağız

  • Ahmak grup sizi 22 Eylül 2022 19:29

    Ey türk gençliği yakında nh bulacaksın yaşayacak yer bu siyasetçiler sayesinde...

  • H O R U Z22 Eylül 2022 19:28

    bunlar karınca gibi geliyorlar ve yemeye yiyecek bulamayacağız bulsak bile 10-20 katına alacağız.gelmesinler her şey para değil.onlar zengin biz fakir isek ne yanı biz oraya gitsek bizi alacaklar mı.yeter artık be.bakın üç sene önce yumurtanın kolisini 10-15 TL den alıyor idik şimdi 75 TL olmuş böyle gider ise 150-300 TL olacak.

  • MD..Edep..Edep.22 Eylül 2022 18:58

    Dingonun ahırı mı kardeşim bu memleket.. Habire geliyor da geliyor.. Adamlar da para var.. Eee biz fakiriz ne olacak bu iş her şey pahalanıyor.. Neymiş ev fiyatları fahişmiş, fahiş kira artışı oluyormuş.. Eeee ne olacaktı ki bu durumda...