E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAntalyaspor: 0 - Galatasaray: 1---

Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 1

Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 1
07 Ağustos 2022 - 21:52 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor’a konuk olan Galatasaray, yeni sezona galibiyetle başladı. Zorlu mücadelede 90. dakikada Aslan’a 3 puan kazandıran gol, 89'da oyuna giren Gomis’in ayağından geldi.

Sezona 3 puanla başlayan Galatasaray, yeni hocası Okan Buruk yönetiminde çıktığı ilk lig maçında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti.
 
Galatasaray'da oyuna 89. dakikada giren Bafetimbi Gomis, 90. dakika içinde ağları havalandırdı. Müsabakanın 89. dakikasında Yunus Akgün'ün yerine oyuna dahil olan Gomis, bir dakika sonra topla ilk buluştuğu pozisyonda attığı golle takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Gomis, Süper Lig kariyerinde Antalyaspor'a karşı çıktığı 4. maçta 4. kez fileleri havalandırdı.

Fernando Muslera'nın penaltı dahil kurtarışları maça damga vurdu. Fraport TAV Antalyaspor 45+4. dakikada Luiz Adriano ile penaltı kaçırdı.

Corendon Airlines Park Antalya Stadı'ndaki zorlu mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetti, yardımcılıklarını ise Emre Eyisoy ile Çağlar Uyarcan üstlendi.

Galatasaray, ligin ikinci haftasında Giresunspor'u konuk edecek. Antalyaspor ise deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Atilla Karaoğlan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Galatasaray başlıyor.

4. dakika Sergio Oliveira'nın defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Haris Seferovic için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

7. dakika Alassane Ndao'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Fernando Muslera'da kalıyor.

10. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Soner Aydoğdu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Patrick Van Aanholt kafayla topu taca gönderiyor.

14. dakika Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Victor Nelsson, topa hareketlenen Houssam Ghacha'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

17. dakika Yunus Akgün'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Emre Akbaba'nın sağ çaprazdan gelişine yaptığı vuruşta top kalenin üstünden auta çıkıyor.

22. dakika Sergio Oliveira'nın pasıyla topla buluşan Patrick Van Aanholt'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Ruud Boffin topu kornere çelmeyi başarıyor.

27. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Ömer Toprak topu uzaklaştırmayı başarıyor.

31. dakika Patrick Van Aanholt'un sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Güray Vural topu uzaklaştırmayı başarıyor.

36. dakika Berkan Kutlu'nun pasıyla topla buluşan Yunus Akgün'ün ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top savunmadan geri geliyor.

38. dakika Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Sergio Oliveira'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor. Dönen topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top sol kale direğinden geri geliyor.

41. dakika Patrick Van Aanholt'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

43. dakika Galatasaray yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Ömer Toprak, hızlı atağı kesmek için topla birlikte ilerleyen Kerem Aktürkoğlu'na müdahalede bulununca hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

45+2. dakika Fraport TAV Antalyaspor penaltı kazanıyor! Savunmanın arkasına atılan uzun pasta Fernando Muslera'nın, Haji Wright'a ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösteriyor.

45+4. dakika Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Luiz Adriano'nun yaptığı vuruşta Fernando Muslera gole izin vermiyor.

45+5. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Fraport TAV Antalyaspor başlıyor.

48. dakika Alassane Ndao'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Fernando Muslera'da kalıyor.

52. dakika Houssam Ghacha'nın ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

55. dakika Güray Vural'ın pasıyla topla buluşan Haji Wright'ın ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera topu uzaklaştırmayı başarıyor.

59. dakika Patrick Van Aanholt'un sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında Ömer Toprak topu uzaklaştırmayı başarıyor.

63. dakika Güray Vural'ın hatalı pasıyla topla buluşan Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Ruud Boffin topu kornere çelmeyi başarıyor.

68. dakika Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Ömer Toprak'tan geri geliyor.

72. dakika Güray Vural'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Patrick Van Aanholt topu uzaklaştırmayı başarıyor.

78. dakika Galatasaray'da ikinci ve üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sergio Oliveira oyundan çıkarken, Taylan Antalyalı yerine giren isim oluyor. Emre Akbaba oyundan çıkarken, Emre Kılınç yerine giren isim oluyor.

82. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Fernando Martins'in ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Ömer Toprak'ın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

89. dakika Galatasaray'da dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yunus Akgün oyundan çıkarken, Bafetimbi Gomis yerine giren isim oluyor.

90. dakika GOOOLL!!! Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in golü ile maçta öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Emre Kılınç, Fredrik Midtsjö ve Bafetimbi Gomis arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Bafetimbi Gomis'in, sol çaprazdan gelişine yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak Ruud Boffin'in yanından uzak köşede ağlarla buluşuyor.

90+2. dakika Fredy'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Fernando Muslera topa hakim olmayı başarıyor.

90+4. dakika Hakem Atilla Karaoğlan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Galatasaray zorlu Antalya deplasmanından 3 puanla dönüyor.

İŞTE İLK 11’LER

FTA Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Ömer, Kudryashov, Güray, Soner, Fernando, Ghacha, Luiz Adriano, Ndao, Wright

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Van Aanholt, Berkan, Oliveira, Emre Akbaba, Yunus, Kerem, Seferovic

MAÇ NOTLARI

Okan Buruk, ilk resmi sınavını kazandı
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında ilk resmi sınavına Fraport TAV Antalyaspor karşısında çıktı. Sarı-kırmızılı takımın unutulmaz futbolcularından olan Buruk, teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından ilk resmi maçından 3 puanla ayrıldı. Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Antalyaspor'a karşı çıktığı 9 lig maçında 6 galibiyet, 3 beraberlik alırken mağlubiyet yaşamadı. "Cimbom" Okan Buruk yönetiminde sezon öncesi yaptığı 7 hazırlık maçında 3 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgi almıştı. Ayrıca Galatasaray'ın yeni transferleri Haris Seferovic, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı ve Fredrik Midtsjö ilk kez resmi bir maçta sarı-kırmızılı formayı terletti.

Muslera, kurtarışlarıyla yıldızlaştı
Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera, yaptığı kurtarışlarla devre arasına golsüz eşitlikle girilmesine büyük katkı sağladı. Müsabakanın 39. dakikasında Haji Wright'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakibinin kendisini geçmesine izin vermeyen tecrübeli kaleci, 45+3. dakikada ise kendisinin neden olduğu penaltıda Luiz Adriano’nun vuruşunda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi. İkinci yarıda da iyi performansını sürdüren Muslera, 55. dakikada Wright'ın şutunda zamanında müdahale etti. Muslera, Süper Lig'de kendisine karşı kullanılan son 2 penaltıda gole izin vermedi. Tecrübeli kaleci, geçen sezon VavaCars Fatih Karagümrük ile yapılan maçta Aleksandar Pesic'in penaltısını kurtarmıştı.

Galatasaray, Antalyaspor'a karşı son 13 maçta mağlup olmadı
Galatasaray, Antalyaspor ile ligde oynadığı son 13 müsabakada mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takımı son olarak 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında 4-2 mağlup etmeyi başaran Antalyaspor, sonraki 7 sezonda rakibiyle yaptığı lig maçlarında galibiyet elde edemedi. Bu süreçte 9 galibiyet, 4 beraberlik alan Galatasaray 28 gol attı. Antalyaspor ise galibiyete hasret kaldığı 13 maçta fileleri 7 kez havalandırabildi.

Antalya'da 7 maçtır yenilmiyor
Galatasaray, rakibiyle Antalya'da yaptığı son 7 maçı da kaybetmedi. Deplasmanda rakibiyle yaptığı son 7 maçta yenilmeyen sarı-kırmızılı ekip, söz konusu maçlarda 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Bu müsabakalarda 10 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesindeki 6 gole engel olamadı.

"İlk maçımda galibiyetle tanıştım"
Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, "İlk maçımda galibiyetle tanıştım. 3 puanla başladım. Hayırlı olsun." dedi. Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da sıcak ve nemli havada maç oynandığını, bu durumun da oyunu ve oyuncuları etkilediğini söyledi. Geçen yılın ikinci yarısının en başarılı takımı ile oynadıklarını belirten Buruk, "Antalyaspor, uzun zamandır maç kaybetmeyen bir takımdı. Zor bir deplasman. Bizim kadromuz tam değil, Antalyaspor hazır ve tam bir kadroyla karşımıza çıktı. Kadroyu yeni yeni tamamlıyoruz. Birçok olumsuz şey vardı maçtan önce. Hem kampta hem de hazırlık sürecinde oyuncuların Galatasaray'ı hak ettiği yere getirmek için verdiği emek bizim için olumluydu." dedi. Buruk, iki takımın da maçı kazanabilecek pozisyonlar ürettiğini anlatarak, "Antalyaspor'un net penaltı kaçırması, net bir şekilde karşı karşıya kalması, bizim direkten dönen topumuz gibi pozisyonlar vardı. 3 ihtimalli bir maçtı.Beraberliğe gidecek gibi gözüken maçı kazanan taraf olduğumuz için çok mutluyuz. Antalyaspor'u da tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'a imza attığım andan itibaren inanılmaz heyecan ve mutluluk yaşıyorum"
Galatasaray'da teknik direktör olarak ilk maçına çıktığını anımsatan Buruk, şöyle konuştu: "Galatasaray'a imza attığım andan itibaren inanılmaz heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Taraftarların hem Avusturya kampında hem de burada takıma ilgisi ve sevgisi çok iyiydi. Benim üzerimde çok büyük bir sorumluluk var. Ben gece gündüz demeden çalışarak bu sorumluğu yerine getirmeye çalışıyorum. Yönetim ve başkanla hepimiz uyumlu bir şekilde bu armanın, formanın geçen yıl yaşanan kötü gidişattan sonra hak ettiği yere gelmesi için inanılmaz bir mücadele veriyoruz. Güzel başladık. İlk maçımda galibiyetle tanıştım. 3 puanla başladım. Hayırlı olsun. Kendi sahamızda oynayacağımız maç ile puanımızı 6'ya çıkarmak için taraftarı yanımızda görmek istiyoruz."

Buruk, kadro yenileme çalışmalarının uzun zamandır sürdüğüne dikkati çekerek, "Yeni oyuncular geliyor. İlk önce içerideki oyuncularımızın kaliteli olduğunu söylemem gerekiyor. Onlar da bu takıma hizmet etmek için çok çalışıyorlar. İyi isimler üzerinden eklemeler, takıma doğrudan katkı verecek oyuncular üzerinden gitmeye çalışıyoruz. Bu, bizim için çok önemli. İki oyuncumuz geldi. Bizimle başlayacaklar. Durumları göreceğiz. Maç oynamaya hazır mı, göreceğiz. Diğer mevkilerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Transfer için bir ay daha süre var." şeklinde konuştu.

"Yeniden yenilmezlik serisine başlayacağımızı umut ediyorum"
Fraport TAV Antalyaspor'da teknik sorumlu Alfons Groenendijk, "Uzun süren yenilmezlik serimiz vardı. Bunu kaybetmiş olduk. En çok üzüldüğüm nokta bu. Takıma güveniyorum. Yeniden yenilmezlik serisine başlayacağımızı umut ediyorum." dedi. Groenendijk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, seyir zevki yüksek bir maç olduğunu belirtti. Dolu tribünler önünde oynamayı özlediklerini aktaran Groenendijk, hava şartlarının iki takımı da zorladığını kaydetti. Karşılaşmada iki takımın da galibiyet için çok sayıda şans bulduğunu anlatan Groenendijk, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın topu direkten döndükten sonra penaltıyı kaçırdık, bir de kaleci ile karşı karşıya pozisyondan yararlanamadık. Muslera ilk yarıda takımını maçta tuttu. İkinci yarıya bakacak olursak da Antalyaspor iyi bir mücadele sergiledi. Eğer 85. dakikaya geldiyseniz puanı da korumayı bilmelisiniz. Son dakikalarda 8 kişi atağa çıkıp arka paylaşımda sıkıntılar yaşadık. Henüz bir dakika önce oyuna giren Gomis, topla ilk buluşmasında gol vuruşunu yaptı. Tam tersini biz yapamadık maalesef. Uzun süren yenilmezlik serimiz vardı. Bunu kaybetmiş olduk. En çok üzüldüğüm nokta bu. Takıma güveniyorum. Yeniden yenilmezlik serisine başlayacağımızı umut ediyorum."

Oyunculardan memnun ancak skordan memnun olmadığını vurgulayan Groenendijk, "Takımda penaltıları Haji ve Adriano kullanıyor. Haji, penaltı pozisyonunda kötü düşünce Adriano kullandı. Gördüğüm en iyi penaltı atışı değildi. Muslera'yı önceden inceledi ve penaltı atışlarında bir köşeye yattığını varsayarak bu şekilde vurmak istedi. Bunu eleştirecek değilim. Adriano önemli bir oyuncumuz. Profesyonellik anlamında büyük oyuncu olduğu için kısa sürede aşacaktır." dedi.

Mertens: Galatasaray'ın teklifini Sneijder'e sordum 'durma git' dedi

Dries Mertens ve Lucas Torreira'ya coşkulu karşılama

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,12
En Yüksek: 8,38
En Düşük: 7,52
Değişim 6,56 %
FK: 24,28
PD / DD: -4,64
İşlem Hacmi 992.913.801
Toplam Adet: 122.090.696
Ağırlıklı Ort.: 8,11
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)