E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAntalya onu golf için bekliyor---

Antalya onu golf için bekliyor

Antalya onu golf için bekliyor
18 Kasım 2015 - 03:36 borsagundem.com

G20'nin yoğun programı nedeniyle liderler "Antalya'nın deniz ve güzel havasının tadına varamadık" yorumu yaptı. Obama yeniden gelme sözü verdi

Golf sporuna merakıyla bilinen ABD Başkanı Barack Obama'nın, G20 için geldiği Belek'te golf oynaması bekleniyordu. Ancak yoğun zirve gündemi buna izin vermedi. Şimdi Belek'teki otelciler, "Yeniden geleceğim" sözünü veren Obama'yı bekliyor. Belek'teki zirveyi izleyen Hülya Güler, Merve Erdil ve Erdinç Çelikkan'ın konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Antalya’nın aylarca hazırlandığı G20 Liderler Zirvesi, adeta ‘rüzgar gibi geçti’. Golf sahaları ile öne çıkan Belek’teki 28 otelde gerçekleşen Türkiye’nin G20 organizasyonu genelde çok başarılı bulundu. Öyleki başta ülke liderleri olmak üzere hemen her katılımcı konuşmasına başlarken ve bitirirken, iyi performans nedeniyle Türkiye’yi tebrik etti, teşekkür etti.

Hatta bazı liderler sosyal medya hesaplarından Belek manzaralı fotoğraflar paylaşarak, denizin tadına varmak için tekrar geleceklerini belirten mesajlar yayınladı. Paris’teki terör saldırıları nedeniyle tüm müzik dinletilerinin iptal edildiği zirve sırasında golf oynaması beklenen ABD Başkanı Barack Obama ise bu kez golf oynamaya vakit bulamasa da ‘tekrar geleceğim’ sözü verdi. Tekrar geleceğim sözü verenlerden biri de adeta rock yıldızı ilgisi gösterilen Kanada Başkakanı Justin Trudeau ve heyeti oldu. 

1 MİYONDAN FAZLA TWEET

İnternet erişiminden, sunulan ikramlara, oteller arası ulaşımdan, sağlık hizmetlerine kadar herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. Özellikle 3 bine yakın medya mensubu için 24 saat hizmet veren teknik servis elemanları dahil dizüstü bilgisayara kadar her türlü donanım ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir hazırlık yapılmıştı. Böylece Belek bölgesindeki oteller dünya liderleri için yaptıkları uzun hazırlıkların meyvesini aldı. Önceki gün sona eren G20 Zirvesi, sosyal medyanın da gündemindeydi. Twitter’ın resmi hesaplarından ‘Policy’nin paylaştığı ‘Rakamlarla G20 Antalya Zirvesi’ analizine göre G20 ile ilgili 1 milyonun üzerinde paylaşım yapıldı.

 DENİZ VE KUM MANZARALARI

Delegelerin sosyal medya hesaplarında Antalya’ya övgüler düzen paylaşımlar dikkat çekti. Yurtdışından gelen heyetlerde yer alan birçok kişi, Instagram, Twitter gibi sosyal ağlarda açık büfelerden, manzara fotoğraflarına, Türkiye ve Antalya’yla alakalı takdir içeren paylaşımlarda bulunurken, “Bu manzaranın tadını bu sefer çıkaramadım, ama bir dahaki sefere mutlaka” diyenlerin sayısı hiç de az değildi.  Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Instagram hesabından otel odasından çektiği bir fotoğrafı paylaşarak, Antalya’nın, kumsalları, golf sahaları, dağları ve antik Roma’ya uzanan tarihi ile ‘harika bir şehir’ olduğu yorumunu yaptı. G20 Zirvesinin sonuçlanmasının ardından da bölgede kalanların sosyal medya hesapları dün bir anda kumsal ve havuz fotoğrafları ile doldu. 

Günde 2 gömlek değiştirdiler

TOPLANTILARDAN geriye, görev alan ekibe ilişkin ilginç hikâyeler de kaldı. G20 için hizmet veren 28 otelde çalışanların kullandığı parfümden, konuklara ikram edilecek mönülere, personelin eğitiminden alakart servis sunumuna kadar her şey tek tek belirlendi. Birçok otelde çalışanların günde iki kez gömlek değiştirmesi istendi. Dışişleri Bakanlığı, otellerdeki hijyeni sürekli denetledi. Dışişleri Bakanlığı, başta liderler olmak üzere heyetlere hizmet veren personelin nezaketinden hijyenine, ayakkabısından parfümüne kadar azami dikkat gösterilmesini istedi. Çalışanların zirveye motivasyonunu sağlamak için özel eğitimler verildi. Zirvede görev alan tüm personelin dil bilmesine dikkat edildi. Dışişleri Bakanlığı, sürecin başından beri otellerin oluşturacağı mönülerle ilgili periyodik toplantılar yaptı. 

Tüm personele aynı parfüm 

KAYA Otelleri Pazarlama ve Genişleme Başkan Yardımcısı Sami Türkay, Dışişleri Bakanlığı’nın otellerin hem hijyenini, hem de personeli sürekli kontrol ettiğini vurgulayarak, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Tuvaletlerde bile bir ordu çalışıyordu. Personeli yorgun olmasınlar diye çok çalıştırmamaya gayret gösterdik. Eğitimleri hocalarımız yürüttü. Otellerde tüm personele bunun bir ülke meselesi olduğu anlatıldı. Bir de özellikle nezaket ve hijyene büyük özen gösterildi. Personele günde iki defa gömlek değiştirtiyoruz. Parfümleri aynı şekilde, özel ayakkabılar var. Standart parfüm var. İş sırasında tek tip parfüm kullanıyoruz. Ayakkabıların boyalı olmasına dikkat ettik.”

GOLF İÇİN BEKLİYORLAR

KANADA Başbakanı Jutin Trudeau mütevazı tavırları ile selfie’lerin odağı olsa da zirvenin yıldızı hiç kuşkusuz ABD Başkanı Barack Obama idi. Obama’nın konakladığı Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Her şeyin çok güzel geçtiğini ve inanılmaz bir deneyim yaşadıklarını anlatan Kızıldağ, ABD heyetinin sadece teknik destek istediklerini yiyecek, içecek gibi diğer tüm ihtiyaçların kendileri tarafından sağlandığını söyledi. Kızıldağ, ABD heyetinin oteli ve hizmeti çok beğendiklerini dile getirerek, “Bu memnuniyeti kendi aralarında konuşmuş olmalılar ki Dışişleri Bakanı Sayın John Kerry otele geldi ve bize özel olarak teşekkür etti” dedi.Obama’nın odasına bir kutu golf topu bırakıp yanına maç turnuvasına davet notu bıraktıklarını da anlatan Kızıldağ, “Sayın Obama, ‘golf için fırsat bulamadım ama bir daha geleceğim ve golf oynayacağım’ diye söz verdi. Biz peşini bırakmayacağız, umarız tekrar bir fırsat yaratır gelmek için” diye konuştu.

Liderlere mandalina ve nar suyu 

ZİRVE toplantılarına ve ikili görüşmelere ev sahipliği yapan ve resmi heyetlerin dışında kuş uçurtulmayan Regnum Carya Otel’de ise kapalı kapılar arkasında şu ilginç anekdotlar yaşandı: *Mönüler ve tüm yemekler Otelin Baş aşçısı Şevket Gökçen ve ekibi tarafından hazırlandı. *Mönü haricinde özel yemek tercihleri olan liderlere özel sunumlar yapıldı. Mesela Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz sadece et tercih ederken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise çok sıkı bir vejetaryen mönü tercih etti. *Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği ve liderlerin dışında Ferit Şahenk, Ali Koç, Hüsnü Özyeğin ve Güler Sabancı gibi iş dünyasından isimlerin de katıldığı kokteylde Antalya’ ya has olduğu için, mandalina portakal ve nar suyu ikram edildi.*Liderler mütevazı tavırlarıyla beğeni topladı.*Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, bir ara üşüdükleri için tüm klima sistemleri onlara göre ayarlandı.*Yabancı delegeler her fırsatta yemeklerin çok lezzetli olduğunu otel personeline ilettiler.*Zirve boyunca Otelde 1000 personel çalıştı ve bunların 400’e yakını aşçı ve servis personeliydi.

Hayat normale dönmeye başladı

G20 Zirvesinin ardından Belek’te hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Liderlerin ayrılmasının ardından ‘Kırmızı Bölge’ olarak ifade edilen alanda güvenlik önlemleri rutin hale döndürüldü. Ekipler Antalya Havalimanı’ndan oteller bölgesine kadar uzanan yaklaşık 40 kilometrelik hattı çevreleyen güvenlik bariyerlerini kaldırmaya başladı. Liderlerin ve konukların geçiş güzergâhında kullanılan yollar tekrar trafiğe açıldı. 

Şimdi sıra Davos’ta

GLOBAL ekonominin önde gelen aktörleri ve Türk iş dünyasından da önemli isimlerin ağırlandığı B20 toplantıları da zirveye damgasını vuran etkinlikler arasında yer aldı. Yerli yabancı işadamları Ocak ayındaki Davos zirvesini şimdiden konuşmaya başlamışlardı. Her yıl dünya siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin biraraya geldiği Davos’ta bir oteli bulunan Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince’den otelinde yer ayırmasını isteyenler oldu. Bazı işadamları da terörün asıl konuşulacağı yerin Davos olacağı yorumlarını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)