E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnt Group yabancı sermayeye açılacak---

Ant Group yabancı sermayeye açılacak

Ant Group yabancı sermayeye açılacak
20 Temmuz 2020 - 18:03 borsagundem.com

İnternet üzerinden satış yapan Çin merkezli perakende devi Alibaba.com'un ödeme sistemi kolu olan Ant Group, bu hafta başında hisselerini halka arz edeceğini ve bonoların hem Şangay hem de Hong Kong borsalarında satışa çıkacağını duyurdu

Uzmanlar, dev şirketin bu kararının korona virüs krizinin başından beri dünyanın en büyük halka arz girişimi olacağını tahmin ediyor.

Ant Group geçen sene borsada 13 milyar dolar değerinde şirket hissesi satmış, bu 2019'un en büyük halka arzı olmuştu.

Yaklaşık 150 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen teknoloji devi en son 2018'de özel sektörden büyük çaplı yatırım almıştı.

Çinli şirket ilk kez yabancı yatırımcıya açılacak
Ant Group tepe yöneticisi (CEO) Eric Jing yaptığı açıklamada, şirketin Şangay SSE SATR ve Hong Kong SEHK borsalarında işlem göreceğini, Hong Kong'daki borsanın yabancı yatırımcılara açık olması sebebiyle şirketin tarihinde ilk kez yabancı sermayeye kapı açacağını söyledi.

Ant Group, Alibaba'ya sağladığı ödeme sistemi harici dünyanın en büyük özel kredi derecelendirme hizmeti ve havuzlarından biri olan Sesame Credit firmasını da bünyesinde barındırıyor.

Alibaba'dan koronavirüsün vurduğu Çin'e 2.8 milyar Dolar kredi desteği Çin'in en zengini 39 milyar dolarlık servetiyle Alibaba'nın CEO'su Jack Ma E-ticaret devi Alibaba ve MAERSK deniz taşımacılığında işbirliği yaptı Alibaba, Ant Group'taki yüzde 33'lük hissesini koruyor Alibaba, kendi çevrimiçi ödeme sistemi olan Alipay'i 2004 yılında kurmuş ve şirket daha sonra isim değiştirerek Ant Financial ve daha sonra da Ant Group adını almıştı. Alibaba şu anda Ant Group hisselerinin yüzde 33'üne sahip.

Dünya çapında bir milyardan fazla kişi Ant Group bünyesindeki çevrimiçi ödeme sistemlerini kullanıyor. Çinli teknoloji devi, 2019'da İngiltere merkezli ödeme şirketi WorldFirst'ü satın alarak uluslararası çapta önemli bir atılım yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)