E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAnlaşmasız Brexit Türkiye'yi nasıl etkileyecek?---

Anlaşmasız Brexit Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Anlaşmasız Brexit Türkiye'yi nasıl etkileyecek?
29 Mart 2019 - 15:22 borsagundem.com

EBRD: Anlaşmasız Brexit doğu Avrupa'daki ve Türkiye'deki ticareti oldukça olumsuz etkileyebilir

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD), İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden geçiş anlaşması
yapmadan ayrılması durumunda, Avrupa'nın birçok gelişmekte olan ekonomisi ve Türkiye'deki ticaretin oldukça olumsuz etkileneceğini belirtti.

Her yıl doğu Avrupa ve Türkiye'ye milyarlarca euro aktaran EBRD, ortak bölgenin yerel katma değer ihracatının yüzde 6.8'inin ticaret bağlantılarındaki olası aksaklıklardan etkileneceğini belirtti.

EBRD en fazla etkilenecek olanların İngiltere pazarının toplam ihracat hacminin yüzde 7.9 ila yüzde 9.1'ini oluşturan Kıbrıs, Türkiye ve Polonya olacağını ifade etti. EBRD raporunda, "Hem Türkiye hem de Polonya, İngiltere'ye 2015'te doğrudan ve dolaylı olarak 12 milyar dolar civarında yerel katma değer ihracatı ile ticari bozulmalara en fazla maruz kalacak" dedi.

Reuters'da yer alan ve ABD kaynaklarına dayandırılan habere göre Avrupa Birliği diplomatları İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılma ihtimalinin her zamankinden çok daha yüksek olduğuna
inandıklarını söylediler.

İngiltere Başbakanı Theresa May iki kez reddedilen Brexit anlaşmasını bu hafta parlamentodan geçirmesi halinde, İngiltere 22 Mayıs'ta AB'den anlaşmayla ayrılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)