E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnlaşma öncesi Avrupa piyasaları karışık---

Anlaşma öncesi Avrupa piyasaları karışık

Anlaşma öncesi Avrupa piyasaları karışık
15 Ocak 2020 - 12:30 borsagundem.com

Avrupa borsaları, ABD ve Çin arasında bugün imzalanacak olan ticaret anlaşmasının birinci aşaması öncesi güne karışık başladı.

Avrupa
Söz konusu anlaşmanın küresel ticaret ve büyümeye yönelik riskleri azaltacağı beklentileriyle artan yatırımcı güveni, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in, anlaşma kapsamında Çin’e uygulanan ek gümrük vergilerinin devam edeceği açıklaması sonrası yerini karışık bir görünüme bıraktı. Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer tarafından yapılan ortak açıklamada Washington ve Pekin arasında söz konusu birinci aşama anlaşması dışında “sözlü veya yazılı başka bir uzlaşıya” varılmadığı belirtilirken, “tarifelerin gelecekte azaltılmasına yönelik bir anlaşma yapılmadığı” ve “medyada yer alan iddiaların yalan olduğu” vurgulandı.

Bunun yanında Avrupa gündemini meşgul tutan Brexit kapsamında, Avrupa Birliği Birleşik Krallık’la 2021’e kadar bir serbest ticaret anlaşması oluşturulmadığı takdirde, Kuzey İrlanda’daki İngiliz işletmelerinin AB devlet yardımı kurallarına tabi tutulacağı uyarısını yaptı.

Veri gündeminde ise yatırımcılar gün içinde Almanya’dan açıklanacak olan reel GSYH büyümesi, Euro Bölgesi’nden sanayi üretimi ile ticaret dengesi ve Birleşik Krallık’tan da enflasyon rakamlarını izleyecek.

Avrupa borsalarında açılışta;
- DAX % 0.12 düşerken,
- FTSE % 0.06,
- CAC % 0.08 yükseldi.

Asya
Asya’da da ticaret anlaşmasına ilişkin gelişmelerle borsalar ağırlıklı olarak ekside seyrederken, New York Times iki ülke arasında bugün imzalanması beklenen anlaşma kapsamında Çinli şirketlerin ABD teknoloji sırlarını hedef alan uygulamalarının yasaklandığını öne sürdü.

Asya’da kapanışta;
- Nikkei 225 % 0.46,
- Kospi % 0.37,
- Shanghai Composite % 0.06,
- Shenzhen Composite % 0.62,
- Hang Seng % 0.76 düşerken,
- S&P/ASX % 0.40 yükseldi.

Dövizlerde de dolar yen karşısında % 0.03 düşüşle 109.922 yene gerilerken, euro ise dolar karşısında değişmeyerek 1.11275 dolarda işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)