E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da STK'lardan teröre karşı birlik yürüyüşü---

Ankara'da STK'lardan teröre karşı birlik yürüyüşü

Ankara'da STK'lardan teröre karşı birlik yürüyüşü
17 Eylül 2015 - 16:06 borsagundem.com

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü Sıhhiye Meydanı'nda 16.30'da başladı

Başkent Ankara bugün "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyor. Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.30'da başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı. Meclis'te sona erdirilecek yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar 12.45 kapatıldı. Yollar 21.00'e kadar trafiğe kapalı kalacak.

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, geniş güvenlik önlemi alındı.



TERÖRE KARŞI BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ 
Yürüyüş için Ankara dışından 100'e yakın otobüs geldi, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.  Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.



7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI
İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.



6 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ      
Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.



TEK SLOGAN ATILACAK
İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı.

Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar:
      
HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)   

KAZANLI MÜTEAHHİTLERDEN YÜRÜYÜŞE DESTEK
Kazan İlçesi’ndeki müteahhitler, Sıhhiye Meydanı’nda saat 16.30’da başlayıp, Ulus’taki Birinci Meclis’te sonuçlanacak ’Teröre hayır, kardeşliğe evet’ temalı yürüyüşe destek verdi.

Artan terör olayları nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu ve meslek gruplarının düzenlediği yürüyüşe Kazan Müteahhitler Derneği (KİMDER) yönetim olarak katıldı. Müteahhitlerin aldığı karara Kazan Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Gevrek, Ahmet Ceylan, Orhan Yazıcı da destek verdi. PKK terör örgütünün Kürt halkının hakkını savunmadığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Erol, müteahhitler olarak grup halinde katıldıkları yürüyüş öncesinde Kazan’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün sorumluluk alma vaktidir. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği herkesin malumu. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü üzerinde bugün büyük bir oyun sergilenmekte. Siyasi görüşümüz ve etnik kökenimiz ne olursa olsun, söz konusu vatan olduğunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymak gerekir. Türkiye gibi güçlü bir devletin üzerinde planlar yapanlar bilmelidirler ki dedeleri de aynı oyunları oynamıştı". Hasan POLAT/KAZAN (Ankara) (DHA)

BASIN TOPLANTISIYLA DUYURULDU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, salı günkü basın toplantısında 14 STK olarak Ankara’da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı. Dün öğleden sonra da sayı 217’ye çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ziya17 Eylül 2015 22:10

    selo bak bu bayraklara iyi bak ama sen ve senin asıl rahatsız olması gereken şey bayrak direkleri

  • ekselans00617 Eylül 2015 16:40

    terore karsı tepki birlik yürüyüşü protestoya donmesin. şehit emniyet güçlerimz varken birde emniyet güçlerine destek olacagımız onlara zorluk cıkarmayalım. en ufak taskınlıgı tepkılerle ıyı nıyetle cozelım sakınce tepkımız gosterıp sonlandıralım. en onemlısı bayrak torneden sonra bayraklara atıp yırtıp bır kenara koymayalım evlerınıze asın bıryerlere bagıslayın.

  • Pargali ibrahim17 Eylül 2015 16:40

    Kürtler Türk bayrağı tasimadiklari için bu yürüme katilmiyacak larını söylediler halbuki Birleşmiş milletlerde ırkı ne olursa olsun ülke bayrağını alıp ülke marsini ve ülke yemini ediyor eğer barış isteniliyor sa gerçekten ulus olmalıyız olmadığımız sürece kurtkerde Türklerde hep piyon olup sirtimizdan çoğu insan inmiyecek ve rant sağlıyacak akıllı olmak lazım siyasiler sadece kendini ve ailesini düşünüyor halkı düşünen yok garibanin çocuğu ölmemesi için ulusve millet olalım

  • selocan17 Eylül 2015 16:29

    Selo dedi ki Türk bayrağına ne gerek var kutuplaştırıyorsunuz teröre karşı yürüyeceğinize hükümete karşı yürüyün! neden slogan yasakmış onu da anlamış değilim! pkk terörist değil mi? şehitler ölmez vatan bölünmez veya pkk kalleştir vs diye slogan atmak neden yasak yoksa hdp li sevimli teröristler çok mu üzülür? onları üzmeyelim askerin polisin anası karısı çocukları üzülsün daha iyi mi sizce? pkk kalleştir teröristtir demesi bu kadar mı zor?

  • burdur aslanı17 Eylül 2015 16:29

    Yürüyüşün amacı sadece teröre protesto olmamalı aynı zamanda birliğe kardeşliğe ve barışa davet olmalı. Taşkınlık protesto olmamalı.