E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da sel felaketi! 3 yaralı---

Ankara'da sel felaketi! 3 yaralı

Ankara'da sel felaketi! 3 yaralı
05 Mayıs 2018 - 14:16 borsagundem.com

Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Yaşanan sel felaketi nedeniyle 3 kişi yaralandı

Ankara'nın Mamak ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu. Sel nedeniyle onlarca araç sürüklendi. 3 kişinin de sel sularına kapıldığı görüldü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna yaptığı açıklamada, "Kelimenin tam manasıyla afet yaşandı. Ciddi hasar var, tespitleri yapılıyor. 100'den fazla aracın hasar aldığı tahmin ediliyor" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Mamak’ta yaşanan sel nedeniyle Ankara Valisi Ercan Topaca’yı telefonla arayarak bilgi aldı.

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Ankara'da bugün yalanan sel felaketi sonrası yeni bir uyarıda bulundu. 

Meteoroloji, Başkentte 3 saat şiddetli yağış beklendiğini belirterek, dikkatli olunması uyarısında bulundu. 

VALİ TOPACA: ZARAR KARŞILANACAK

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Tespit ve çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız hasar gören araç ve mallarına dokunmasınlar. Gerekli yardımın yapılabilmesi için tespiti bizim yapmamız gerekiyor. Hasar tespitinden sonra gerekli desteği yapacağımızı duyurmak istiyorum. Hastanede 3 yaralımız var. Yaralılarla ilgili net bilgiyi ilerleyen saatlerde verebiliriz" açıklamasında bulundu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna bölgede incelemelerde bulundu.

"500 YILDA BİR OLABİLECEK BİR AFET"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Kelimenin tam manasıyla afet yaşandı. Ciddi hasar var, tespitleri yapılıyor. 100'den fazla aracın hasar aldığı tahmin ediliyor. Bu bölgede ilk defa yaşanan bir durum. 500 yılda bir olabilecek bir afet. Terk tesellimiz can kaybının olmaması" açıklamasında bulundu.

"OLAY KONTROL ALTINDA"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, "Çok ciddi bir afet bu. Aşırı şiddette, kısa sürede yağan bir yağmur. Şuan itibariyle ölümüz yok, yaralımız var. Onların da sağlık durumlarında bir sıkıntı yok. Can kaybımızın olmaması en büyük sevinç kaynağı. Yaklaşık 1-1.5 kilometrelik bir cadde hasarlı. Olay şu an kontrol altında" dedi.

"SEL BİZİM TARAFIMIZDAN BEKLENİYORDU"

Beklenen bir yağış olduğunu söyleyen Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, "Bu mevsimde olan yağmurlardır. Bunun nedeni yeryüzündeki sıcaklığın ortalamalın çok yukarınsa olması. Bu kaçınılmazdır. Bu büyük bir felaket. Bu tür felaketleri son 15-20 yılda sık sık yaşamaya başladık. Yeter ki can kaybı olmasın. Bu sel bizim tarafımızdan bekleniyordu" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)