E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da sağlık çalışanlarına utanç verici saldırı---

Ankara'da sağlık çalışanlarına utanç verici saldırı

Ankara'da sağlık çalışanlarına utanç verici saldırı
14 Kasım 2020 - 21:46 borsagundem.com

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Tepki çeken olayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kınadı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu. Sağlık personelinin, kapının açılmaması için arkasına tıbbi cihazları koyarak, kendilerini korumaya aldıkları anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili 5 kişi, gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan açıklama yaptı.

Ankara'da, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına saldırının benzeri, dün gece Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde yaşandı. Geçirdiği kaza sonucu Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılan hastanın yakınları, bilinmeyen nedenle sağlık personeline saldırı girişiminde bulundu. Sağlık çalışanları da yoğun bakım kapısının açılmaması için arkasına tıbbi cihazları koyarak, kendilerini korumaya aldı. Hasta yakınlarına ilk müdahaleyi özel güvenlik görevlileri yaptı. Daha sonra gelen polis ekiplerince hasta yakınları, kapı önünden uzaklaştırıldı. Olaya karışan 5 kişi, gözaltına alındı.

Bakan Koca'dan sert tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandı. Saldırganlar Çocuk Yoğun Bakım Servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak.

Sendika'dan kınama geldi

Sağlık çalışanlarının tıbbi cihazlarla barikat kurup, korku içinde beklerken çekilen görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) Twitter'daki hesabından olaya ilişkin videolar paylaşılarak, tepki gösterildi. 'Sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz' notu ile paylaşılan mesajda, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde dün akşam hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan ve kapıları tutarak kendilerini korumaya çalışan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadelemiz devam edecek" denildi.

Bilim Kurulu Üyesi saldırıyı kınadı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya da saldırıyı Twitter'daki hesabından kınadı. Kaya, "Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde dün gece sağlık çalışanlarımıza yapılan çirkin saldırı ve şiddeti kınıyoruz. Olayla ilgili adli süreçler başlatılmış olup suçluların gerekli cezayı almalarını bekliyoruz" dedi. 

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 22 Eylül'de yine hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Sağlık çalışanları, saldırıdan korunmak için kapının arkasında barikat kurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili başlatılan soruşturma sonunda iddianame düzenlenmiş, olaya karışan 5 kişi hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Üniversite rektöründen kınama mesajı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırı girişimine ilişkin Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yazılı açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarına şiddeti kınadıklarını belirten Prof. Dr. Ünüvar, "Sağlıkta şiddet ayıbı bizleri derinden üzmektedir. Gece gündüz cefakarca bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Öte yandan hastaneden edinilen bilgiye göre, dün gece hasta yakınlarının yoğun bakıma zorla girmeye çalıştığı olayla ilgili hastane şikayetçi oldu.

Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 116 yeni vaka sayısı

 

Yayılıyor! Daha bulaşıcı, daha ölümcül...

 

Erdoğan: Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz

 

.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayşe DİKİCİ16 Kasım 2020 22:47

    Covid_19 dan bunalmışlar dendikçe, bu söyleme uyuyorlar. Kovid_19 dışındaki hastalıklara baktıkları ilgilendikleri yok. Doktora derdini anlatamazsın, dinlemiyor zaten. Bilgi vermek, yönlendirmek yok. Vatandaşı bezdirdikleri için vatandaş ta saldırıyor haklı olarak. Bence vatandaş haklı.

  • Hasan Talip IŞIK16 Kasım 2020 12:19

    Sağlık çalışanları vatandaşa karşı davranışları ve yanlış uygulamalar sebebiyle, kazanmış oldukları SEVGİ ve SEMPATİYİ DE kaybediyorlar. Yakın zamanda hiç hastanelere işiniz düştü mü bilmiyorum. Çok ilgisizler ve kötü davranıyorlar.  :O 

  • Berber Bekri16 Kasım 2020 05:42

    Sağlık çalışanına saldıran belki 50 yıllık ömründe bir ilki yapıyor cinnet hali belki;ÇÜNKÜ ülkemiz de tıp eğitimi yanlış hele uzmanlık eğitimi ve sonrası felaket psikopat yetiştirme despot yetiştirme ilgisizlik aşılama kurumu adeta ve bunu başarabilmek içinde asistanlar 36 saat nöbet tutturulup türlü duygusuzlastırma ve umursuzlastırma ve nihayetinde hastaya bir makina parçası bir elektronik alet tamir ediyormuşcasına davranır hale geldikten sonra uzmanlaşmış oluyorlar hasta yakınına bilgi verme ilgilenme zaten hiç yok... Hele de tıpbi hataları olduğunda ortada bir delil yoksa ispatlamak imkansızdır anca ameliyatta makas unutacak sende wc.de düşürecen ki delil elinde olsun tüm bu yazdıklarım tüm sağlık çalışanları için geçerli değil tabi ki sadece %98 ı için geçerli iyiler illa var....

  • r15 Kasım 2020 12:10

    İşini görevini yapmayanlard avar. Şahsen hastanede iğne vurdurmaya gittiğim oldu. ilgili odaya gidiyorum . mesai saatlerinde. Her gittiğimde yerinde yok. teleon açtırıyorum. bekliyorum.  5 dk 10 dk sonra görev yerin geliyor. 1 kere öyle oldu, dedim lavabo ihtiyacı malum bayan. 2 ye öyle oldu 3 cuye öyle oldu. yahu sen görev yerini nedne mesailerde terk ediyorsun dedim. Şikayet et  ozamansa dedi. Ne demek bu ? Demem o ki, sağlık kurumlarında iç denetim, kurumsallaşma yok. Kimi gerçekten çok çalışıyor, kimide çalışmayarak, sağlık personeliyim zırhına savunuyor. bunların ayrımını notlama ile yaparsın. Her hasta, online notlama yapabilmeli. Doktoruda, hastaneyide,  ebeyide, hepsinde yaka numara olmalı. sorunları hastanede hekımlık, baş hekımlık hastane içinde ahbab çavuş ilişkisi değil, online e reçete sistemi ile Ankaraya yapabilmeli. aynı şikayetler çoksa, personel eğitime çekilmeli. Dömer semayeden pay azaltılmalı. vb. vb. 

  • akıl15 Kasım 2020 11:54

    merak ediyorum bu sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar hakim ve savcıların başına gelse sonuç ne olur...

  • Keklik15 Kasım 2020 11:31

    2 gün sonra serbest kalırlar. Suç kanunları uygulamayan hükümette

  • ÇOCUĞUNU ÖLÜME TERK EDENE NE YAPARSIN ?15 Kasım 2020 03:22

    ÇOCUĞUNU ÖLÜME TERK EDENE NE YAPARSIN ?

  • Adalet15 Kasım 2020 11:27

    Şikayet edersin, eğer haklıysan hukuk gereğini yapar.

  • Nedim15 Kasım 2020 02:17

    Bu hayvanlara  ceza verecek adalet sistemi yok mu?  Özellikle  yargı içinde hala bazı savcı ve  hakimlerin  çok ama  çok şüpheli  tutumları var.  Bu arada Eskişehir belediyesi  şehirde yeni  içkili mekanlar açmak derdinde  Allah sizin kötü niyetlerinizi  başınıza çalsın!  İşiniz gücünüz pislik.

  • Keklik15 Kasım 2020 11:31

    Yok, adalet madalet yok

  • milli füze 15 Kasım 2020 01:07

    çoğu sağlık çalışanı ukala, ilgisiz, bişey soruyosun ya yarım ağız cevap yada çocuk azarlar gibi konuşuyor. bilgi vermiyor. yapabileceği bir şey istiyosun tersliyor. git istediğin yere şikayet et yapmıyorum diyor. ama yakını dostu oldu mu hemen yardımcı olalım diyor. bazısı cidden karşısındaki sabır taşı olsa çatlatır düzeydeler. hal böyle olunca sabırlı insan bile çıldırıyor. sonra da sağlık çalışanına şiddet. hiç olayın başını soran yok. gerçekten haklı oldukları psikopat ve cahil insanların şiddeti olmuştur, hiç yoktur diyemem ama çoğu olay dediğim gibi bu gevşek lakayıt ilgisiz sağlık çalışanı kaynaklı. bir de bunlara yasa çıkardılar bu sefer iyice milleti kaale almamaya başladılar. kibar efendi gibi derdini anlatsan da bazısı halen 90 lı yıllardaki ceberut doktor elbisesini çıkaramamış.

  • emekli asker15 Kasım 2020 11:41

    pandemi döneminde herkes esnek çalışırken bu insanlar gece gündüz hafta sonu demeyip canını hiçe katıp çalışırken ayrıca hastaları iyileştirecem derken 100 ün üzerinde hekim hayatını kaybederken sizin düşüncelerinize bak, tek kelimeyle yazıklar olsun...

  • BARZO14 Kasım 2020 22:48

    Saglık calısanları haketmistir kesin :)))

  • veri15 Kasım 2020 11:43

    senin gibi yaratıkları  muayene etmiyeceksin, veterinere  göndereceksin fakat oradada hayvanlar rahatsız olur

  • Asd15 Kasım 2020 05:58

    Mg barzosu eheheee çok komikti

  • Bir yorum15 Kasım 2020 02:07

    Sen de güzel bir dayağı  çoktan hak ettin ama sıranı bekle

  • Bir Doktor14 Kasım 2020 22:18

    Sağlık çalışanlarını korumayan bir devlet olarak ne kadar övünsek azdır.