E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da İdlib hareketliliği! Görüşmeler başladı---

Ankara'da İdlib hareketliliği! Görüşmeler başladı

Ankara'da İdlib hareketliliği! Görüşmeler başladı
26 Şubat 2020 - 14:58 borsagundem.com

İdlib konusunda hem sahada hem de masada hareketlilik sürüyor. Ankara ve Moskova'da sonuç alınamayan görüşmelerin ardından Rus heyet yeniden Ankara'ya geldi.

Ankara-Moskova hattında İdlib diplomasisi devam ediyor. Daha önce Ankara ve Moskova'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Yeniden Ankara'ya gelen Rus heyet ile bir kez daha masaya oturuluyor. 

Ankara-Moskova arasındaki üçüncü tur görüşmeler saat 17.00'de başladı. Üçüncü tur, askerden askere görüşme şeklinde gerçekleşiyor.

Saat 18.00 itibariyle Türk-Rus karma heyetlerin görüşmesi başlayacak.

Erdoğan: İdlib'deki hava sahası sorununun çaresini bulacağız

Rejimin saldırılarının bir an önce kalıcı olarak durdurulması gerektiği bir kez daha vurgulanacak. Rejimin garantörü olarak Rusya'nın sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği mesajı verilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Göçe zorlanan yerinden edilmiş kişilerin de evlerine dönebilmesi, bunlar için koridor açılması gündemimizdeki konular. Ateşkes sağlanmadan bunların yapılması mümkün değil" dedi.

Rusya'dan olumlu sinyaller geliyor

"Sahada tansiyonun düşürülmesi lazım"

Rus heyetin uçağı henüz havadayken Rusya'dan yapılacak görüşmelere ilişkin açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin pozitif sonuç doğurmasını beklediklerini duyurdu.

Diplomasi trafiği heyetlerin temasları ile sınırlı değil. Ankara İdlib konusunda dörtlü liderler zirvesi önerdi. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin konunun önce Ankara-Moskova hattında ikili olarak ele alınmasını istedi.

Çavuşoğlu, dörtlü görüşme planının olduğunu söyleyerek, "Bu zirvelerin başarılı olabilmesi için sahada tansiyonun düşürülmesi lazım, ateşkesin sağlanması lazım. Putin de öyle söylüyor" dedi.

Heyetlerin temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile önce telefonda ardından yüz yüze görüşmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu: Rejimin işgal ettiği bölgelerden çekilmesi lazım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Strateji26 Şubat 2020 20:42

    ABD desteği kesti galiba :) 

  • : )26 Şubat 2020 19:44

    oRDU Dgidecek OLSA..İLK GÜN GÜDERDİ.. son başkumandan emride... akdenizdi... faso fiso

  • Tantana 26 Şubat 2020 18:52

    Tayib Ruslarla uğraşamazsın bırak bize bol keseden sallamayı.

  • AAA26 Şubat 2020 17:26

    Birşey çıkmaz bizimkiler gene kandirip geri giderler.

  • tarihiöc26 Şubat 2020 17:20

    Rus domuzları bekleyin sıra size gelecek tarihi öcümüzü alacağız.

  • Bursa26 Şubat 2020 15:56

    Hepsi kuru gürültü bunlar anlayana Erdoğan inatla rezille devam diyor anlayana.

  • ne işi var26 Şubat 2020 15:38

    ne işi var bu rusya nın suriye de..çek git ülkene eyyyy rusyaaaa!!!

  • ______,______26 Şubat 2020 17:45

    bizim ülkemizde dahil halklar cahil olursa muhalefette vizyon sahibi ve  gerekli kapasitelerde olmazsa , diğer  müslüman ülkedeki liderlerde batının uşağı olur ise , kendi halkına katliam yapanlar olur ise heleki işin icinde bir de islam düşmanı ve müslüman katliamcısı iran olur ise olacağı bu.gelir kafirler ülkene çökerler kaynaklarını kuruturlar.az kalsın bizde de aynısı olmuyormu idi.15 temmuzda RTE ve Bahceli olmasa şuan iktidarda şuanki muhalefet olacak idi.

  • ggkf26 Şubat 2020 15:24

    Bizim istediğimiz şeyleri Rusların kabul etmesi imkansız. Rusya geri adım atmaz bizim blöf yaptığımızı biliyor anlaşma olmazsa savaşmayı göze alabileceğimizi inanmıyorlar çünkü delilik olarak görüyorlar. Kısacası biz tıpış tıpış geri adım atmak zorundayız.