E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara’da enerji kulislerinde yabancı yatırımcı iddiası---

Ankara’da enerji kulislerinde yabancı yatırımcı iddiası

Ankara’da enerji kulislerinde yabancı yatırımcı iddiası
17 Aralık 2020 - 15:59 borsagundem.com

Ankara’da enerji kulislerinde, Marmara Bölgesi’nin bir bölümüne hizmet veren şehiriçi elektrik dağıtım şirketinin, Avrupa merkezli yabancı yatırımcıyla ortaklık için görüşmelere başladığı konuşuluyor

Türkiye'de 21 şehiriçi elektrik dağıtım bölgesi bulunuyor. Devlet, elektrik dağıtım sektörünü özelleştirdi ve bu alandan çıktı. Ülke genelinde elektrik dağıtımı özel sektöre yerine getiriliyor.

HaberTürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, yerli ve yabancı Yatırımcılar, 2000'li yılların başında enerji sektörüne gerek elektrik gerekse de doğal gaza Yoğun yoğun yaptı. Ancak son tersine bir süreç işledi. Yabancı Yatırımcıların bir bölümü, Türkiye enerji pazarından çıktı. Bir bölümünün de çıkmak üzere olduğu iddia ediliyor.

Tam bu aşamada enerji kulislerinde bomba etkisi yaratan bir ortaklık konuşulmaya başlandı. Buna göre göre devrede olmayan faaliyet gösteren bir holding yer alan şehiriçi elektrik dağıtım şirketi, Avrupa merkezli yabancı bir Yatırımcıyla ya da fonla ortaklık için görüşme başladı. Söz konusu dağıtım şirketi, Marmara Bölgesi'nin bir hizmet veriyor.

Bu görüşme, enerjinin değişik sektörlerinden yabancı yatırımcıların tek çıktığı bir günlükeme geldiği için sektöre büyük heyecan uyandırdı.  Bu görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının, enerji sektöründe yeni Yatırımcıların önünü açabileceği ifade ediliyor.

Sektör temsilcileri, enerji alanında enerji alanında (elektrik ve gaz) izleyen günlerde satın alma, devir ve birleşmeler yoluyla geniş çaplı bir konsolidasyon örnek beklenebileceğine işaret etti.

Vadeli Elektrik Piyasası'nda sanal uygulama

 

Elektrik faturalarında kritik karar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hami22 Aralık 2020 00:07

    Şirketin adını yazin

  • arap celal17 Aralık 2020 21:48

    bu haberden bişey annadıysam arap olayım.

  • erdal yalçın17 Aralık 2020 19:56

    aşağıdaki yorumlarla haber ne alaka takılıp kalmışınız aynı noktada

  • Ceren17 Aralık 2020 17:59

    CHP yalan dolanla milleti kandırmaya çalışıyor fakat kandırılan hep kendisi oluyor böyle devam ederse sıttım sene muhalefette kalır..

  • Vatandaş 17 Aralık 2020 17:00

    Chp hepsine el koyacaz dediği için mal varlıklarını nakite çevirme derdine düşmüştür yandaş tefeciler. Durun daha su dağıtımlarını da üzerinize alsaydınız.

  • Nebi17 Aralık 2020 16:34

    PUTIN ERDOGANI OVMUS..AYNEN KATILIYORUM...Bizim TACIZCILER partisi..duymasin..NE YAZIKKI CHP de taciz olaylari duydum..artik ne diyeyim..lanet olsun..UTANIYORUM..