E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da doktorların belediyeye karşı hukuk zaferi---

Ankara'da doktorların belediyeye karşı hukuk zaferi

Ankara'da doktorların belediyeye karşı hukuk zaferi
18 Nisan 2016 - 04:36 borsagundem.com

Konut edinmek için kurdukların kooperatifin Çankaya'daki arsalarına imar izni çıkmayan ve arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce kentsel dönüşüm kapsamına alınan doktorlar açtıkları davayı kazandı

Ankara'da bir grup doktor, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açtıkları davayı kazandı. Doktorlar 34 milyon liralık alacak için belediyeye icra takibi başlattı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre büyük bir çoğunluğu doktorlardan oluşan, aralarında öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu 80 kadar kişi bir araya gelerek Çankaya Hekimler Sitesi Yapı Kooperatifi'ni kurdu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ

Çankaya’da bulunan toplam 7 bin 492 metrekarelik arsaları için imar izni alamadılar. Konunun üzerinden yıllar geçti. Ancak sorun bir türlü çözülemedi. 2012 yılına gelindiğinde ise, kooperatif üyeleri asıl şoku yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, söz konusu arsanın da içinde bulunduğu alanı "Yeni Güney Park Kentsel Dönüşüm Alanı" olarak belirledi; buna göre imar planları belirlendi. Anılan alanda büyük bir inşaat şirketi proje geliştirmeye başladı.

YARGIYA TAŞIDILAR

Kooperatif üyeleri kendilerine ait arsanın inşaat şirketine devri üzerine konuyu yargıya taşımaya karar verdi. Kooperatif’in Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Av. Şule Ünlü 3 yıl önce Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Dava, başvurusu dilekçesinin özünü, belediyenin fiili kamulaştırmasız el atma işlemi olduğu iddiası oluşturdu.

Belediye adına mahkemeye sunulan savunmada ise davanın reddine karar verilmesi istendi. Savunmada, söz konusu araziye fiili el atma durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

MAHKEME KARAR VERDİ, YARGITAY ONADI

Ankara 6.Asliye Hukuk Mahkemesi, keşif yaparak bilirkişi raporları hazırlattı. Mahkeme, bilirkişi raporları hazırlattı. Dosyaya giren rapor kooperatif lehine çıktı. Raporda, anılan arsa için ödenmesi gereken metrekare fiyatı tespit edildi. Mahkeme geçtiğimiz yıl mart ayında kararını verdi. Davayı kabul eden mahkeme, 26 milyon 935 bin TL’nin faizi ile kooperatife ödenmesine karar verdi. Davaya konu arazinin üzerine lüks konutlar yapılmaya başlandı.

Karar Yargıtay’a taşındı. Belediye adına yapılan temyiz başvurusunda ‘Bilirkişi raporu hatalı. Araziye fiili el atma söz konusu değil’ denildi. Temyiz incelemesine yapan Yargıtay 5. Hukuk Dairesi yerel mahkeme kararını geçtiğimiz günlerde onadı.

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

Kararın kesinleşmesi ile birlikte kooperatif avukatı Şule Ünlü, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı icra takibi başlattı. Takip tutarı yasal faizi ile birlikte 34 milyon 203 bin 544 TL olarak kayıtlara geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)