E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'da deprem---

Ankara'da deprem

Ankara'da deprem
10 Ocak 2021 - 23:10 borsagundem.com

Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'de de hissedildi. Vali Şahin can ve mal kaybı olmadığını açıkladı

Merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz teyakkuz halindeler" dedi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 22.53'te merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kalecik Belediyesi: Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır

Kalecik Belediyesi tarafından, ilçede meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kalecik'in herhangi bir bölgesinde, herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli inceleme ve çalışmalara başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Deprem Çankırı, Çorum ve Kırıkkale'de de hissedildi

Ankara'nın Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem, Kırıkkale, Çankırı ile Çorum'da da hissedildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin kentte hafif şekilde hissedildiğini, herhangi bir olumsuzluğun kendilerine iletilmediğini söyledi.

Vali Ayaz, taramaların ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

Çorum merkez ile Sungurlu ilçesinde de deprem hafif hissedildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, henüz olumsuz bir durumun yansımadığı bildirildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kalecik'te meydana gelen depremin kentte de hissedildiği belirtildi.

Bütün ilçeler ve köylerle irtibata geçildiği aktarılan açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadesi kullanıldı.

OKTAY: EKİPLERİMİZ SAHADA, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kalecik ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Kalecik'te meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada, süreci yakinen takip ediyoruz. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop'tan geçmiş olsun paylaşımı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da Kalecik ilçesi merkezli deprem sebebiyle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Cenabıhak ülkemizi her türlü afetten ve felaketlerden korusun" ifadelerine yer verdi.

Vali Vasip Şahin: Can ve mal kaybı yok

Ankara Valisi Vasip Şahin sosyal medya üzerinden can depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Şahin Twitter mesajında "Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ankara'da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.

Mansur Yavaş geçmiş olsun mesajı paylaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş deprem sonrası Twitter'dan geçmiş olsun dileklerini paylaşırken, "Ankara merkezli 4.5 büyüklüğündeki deprem hepimizi endişelendirdi. Ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Bizlere Başkent 153 hattından ulaşabilirsiniz. Bütün vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

250 bin vatandaş deprem tehdidi altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)