E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara merkezli dev operasyon! ---

Ankara merkezli dev operasyon!

Ankara merkezli dev operasyon!
27 Nisan 2019 - 09:31 borsagundem.com

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başkentte kanser ilaçları başta olmak üzere, çok sayıda pahalı ilaç ve tıbbi malzemeyi satan kişilere operasyon düzenledi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında pahalı  kanser haplarının da bulunduğu ilaç ve tıbbi malzemeleri hasta olmayan kişiler  üzerinden düzenlenen sahte reçetelerle bağlantılı oldukları eczanelerden temin  ederek devleti yaklaşık 120 milyon lira zarara uğratan şebekeye yönelik Ankara  merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

40 bin kutu ilaç ele geçirildi

Operasyonda, eczane ve ecza deposu sahiplerinin de yer aldığı 35  şüpheli gözaltına alınırken, aralarında kanser ilaçlarının bulunduğu 40 bin kutu  ilaç, tıbbi malzeme ve 2 silah ele geçirildi. 

Yapılan ön incelemelerde, ele geçirilen ilaçların bir çoğunun kanser,  şeker tedavisine yönelik veya organ naklinde kullanılan ve sadece hastanelerde  bulunması gereken ilaçlar olduğu tespit edildi.

Devleti 120 milyon lira zarara uğrattılar

Türkiye genelinde faaliyet gösteren şebeke üyelerinin, hasta olmayan  kişiler adına hastaneye gitmeden aracıların talepleriyle doktorlar tarafından  raporlar düzenlediği, bu raporlarla düzenlenen reçetelerdeki ilaçları suç örgütü  tarafından bağlantılı eczanelerden temin ettiği tespit edildi.

Ayrıca yazdırdıkları ilaçları hastalarca kullanılmış gibi göstererek  SGK'ya fatura edilmesini sağladıkları ve bu yöntemle devleti 120 milyon lira  zarara uğratan şüphelilerin ilaçları yasal olmayan yollarla İngiltere,  Bulgaristan, Libya, lrak, Suriye, Azerbaycan, Ukrayna gibi birçok ülkede  sattıkları belirlendi.

Bölücü terör örgütü PKK'ya ilaç temin etmişlerdi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerinin bu kapsamda, daha önceki 4 ayrı operasyonunda, hasta olmayan kişiler  üzerinden düzenlenen sahte reçetelerle alınan ilaçların, bölücü terör örgütü  PKK'ya gönderildiği tespit edilerek, aralarında 12 doktorun da bulunduğu 62  şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerden 15'i tutuklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)