E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara Gar katliamı anmasında gerginlik---

Ankara Gar katliamı anmasında gerginlik

Ankara Gar katliamı anmasında gerginlik
10 Ekim 2016 - 10:35 borsagundem.com

Ankara'da geçen yıl meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği, 391 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anmak için Ankara Garı önünde toplanmak isteyen gruplara polis müdahale etti.

Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te DEAŞ üyesi iki teröristin gerçekleştirdiği kanlı eylemde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki çok sayıda kamu yöneticisi, Ankara Garı kavşağına gelerek, saldırının yapıldığı yere hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

'RAHMETLE ANIYORUZ'

Vali Topaca, burada yaptığı konuşmada, kanlı saldırıda yaşamını yitirenler ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı terör saldırısında şehit olan asker ve sivil vatandaşları rahmetle andığını söyledi.

Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Terörün evrensel bir sorun olduğunu, devlet olarak üstesinde gelmek için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Topaca, “Geçen yıl yaşadığımızı acıyı bir kez daha üzüntüyle hatırlıyoruz. Burada kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımız ile dün aynı şekilde şehit verdiğimiz askerlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesini temenni ediyoruz. Gerek gar meydanında yaşanan saldırıyı gerekse de ülkemizin başka yerlerinde yaşanan terör eylemlerinin menşeine, saldırıyı yapanlara, yaptıranlara bakmaksızın lanetliyoruz. Çağımızın önemli sorunlarından biri terördür. Ülkemiz buna karşı mücadele veriyor. Devlet olarak her türlü tedbiri alarak bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Vali Topaca, Ankara Garı önünde küçük grupların anma etkinliği yapabileceklerini, bunun dışındaki programlara güvenlik nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi. Valiliğin açıklamasına rağmen olay yerine gitmek isteyen bazı gruplara polis, Opera Köprüsü üzerinde müdahale etti.

Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)