E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara diplomatik düzeltme bekliyor---

Ankara diplomatik düzeltme bekliyor

Ankara diplomatik düzeltme bekliyor
04 Ekim 2014 - 17:35 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "O ifadeyi kullanmışsa benim için tarih olur" dediği Joe Biden'a Ankara'dan tepki

 CNNTürk'ün haberine göre bir yetkili "Söyledikleri doğru değil. Tam tersine onlar bize 'Geç kaldık, siz haklıydınız' dediler" diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ki eski bir dosttur, bana dedi ki, siz haklıydınız, çok fazla insanın (Suriye’ye) geçişine izin verdik, şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyoruz" sözlerine Ankara'dan çok sert tepki var.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu Sabah Biden'ın sözlerini kesin bir dille yalanlamış ve şunları söylemişti: "Bu konuda eğer Biden bu tür ifadelerle kullandıysa Biden benim için tarih olur. Asla benden böyle bir ifade olmamıştır. Bir defa kimse Türkiye’ye -o dönem hükümetteyiz, ben başbakanım- ve bu dönemde yine kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bakın terör örgütü diyorum en ufak yardımımız olmamıştır. Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye’ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden gelip Suriye’ye geçer. Ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez. 6 bin kişinin Türkiye’ye girişini yasakladık. Bin kişiyi deport ettik. Esefle karşıladım. En son ABD’de bu son gidişimde yaptığım görüşmede asla kendilerinde bu noktada ’biz yanlış yaptık’, ’böyle bir duruşumuz oldu’, ’siz haklıydınız’ asla böyle birşey olmamıştır. Onu da söylüyorum ve sayın Biden, eğer Harvard’da böyle birşey söylediyse bizden özür dilemesi lazım bizden. Bunu açıkça söylüyorum. Böyle ufak tefek, çevresinden  dolaşılarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir"
 
"ASIL ONLAR SİZ HAKLIYDINIZ" DEDİ
 
Yaşanan bu gerilim sonrası Hürriyet'in haberine göre ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Sözcüsü, Başkan Yardımcısı’nın aslında konuşmasında Suriye’deki belirsizliğe vurgu yapmaya çalıştığını, Biden’ın Erdoğan’a “hayran olduğunu” söyledi. Ancak Ankara diplomatik düzeltme bekliyor.
 
CNNTürk'ün haberine göre, gerekli girişimlerde bulunuldu. CNNTürk'e konuşan bir yetkili, "Söyledikleri doğru değil. Tam tersine onlar bize 'Geç kaldık, siz haklıydınız' dediler. Biden'ın hangi amaçlı söylediği belli değil" diye konuştu. Açıklamaları Amerika Birleşik Devletleri'nde de şaşkınlık yarattı' dedi.
 
Ankara'nın beklentisi diplomatik bir düzeltme.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)