E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel'in gayrimenkulleri neden değerlenmiyor---

Anel'in gayrimenkulleri neden değerlenmiyor

Anel'in gayrimenkulleri neden değerlenmiyor
05 Ağustos 2015 - 09:05 borsagundem.com

Emlak fiyatları son bir yılda % 30 artarken İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesinde yer alan Anel İş Merkezi’nin değeri 3 yıldır yerinde sayıyor

İstanbul’da emlak fiyatları sadece son bir yılda yüzde 30 değer kazanırken Anel Yapı’nın bünyesindeki gayrimenkullerin 3 yıldır aynı değerde kalması yatırımcıların tepkisine neden oluyor.

Merkez Bankası’nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi Raporu’na göre, son bir yılda konut fiyatları beşte bir arttı, zam şampiyonu İstanbul oldu. Merkez Bankası verilerine göre İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda yaklaşık yüzde 30 arttı. Ancak halka açık şirketlerin iştiraki konumundaki Anel Yapı’nın bünyesindeki yapılar bir türlü değerlenmedi.

ANEL BİNASI İSTANBUL’DA DEĞİL Mİ? 

İstanbul’un merkezinde yer alan ve farklı sektörlerden 11 firmanın bulunduğu bin 500 kişinin çalıştığı yıllık yaklaşık 13 milyon lira kira geliri olan Anel İş Merkezi’nin değeri neden 3 yıldır yerinde sayıyor?

Yatırımcı Rıdvan Çelikel’den bu sorunun yanıtını bekliyor.

İstanbul’da emlak fiyatları hızla artarken Anel’in bünyesindeki gayrimenkuller bu artıştan neden etkilenmiyor? Anel İş Merkezi’nin bulunduğu Ümraniye İstanbul’un bir ilçesi değil mi? Üstelik Ataşehir bölgesine inşa edilmekte olan İstanbul Finans Merkezi de bölgenin değerinin diğer ilçelere oranla daha hızlı artmasına neden oluyor. 

ANEL YAPI’DAN AÇIKLAMA

Haberimiz üzerine Anel Yapı’dan bir açıklama gönderildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Anel Yapı’ya ait gayrimenkuller son 3 yıl içerisinde SPK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca, yine SPK mevzuatına uygun olarak değerlenmiştir. Bulunan yeni değerler Anel Yapı şirketinin iştiraki olduğu halka açık şirketlerin finansal tablolarında ve bu tablolara ilişkin dip notlar detaylı olarak yer almıştır. Bahse konu finansal tablolar ise düzenli olarak yasal süreleri içerisinde Kamu Aydınlatma Platformu’nda açıklanarak yatırımcılarımızın bilgisine sunulmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gökhan06 Ağustos 2015 00:00

    Degerleme firmalarını ayarlamış olabilirler.

  • Aren05 Ağustos 2015 23:30

    Anel yapı nın%100 hissesi ya Anelt alsın ya Anele ve bu yaygaraya bir son verilsin

  • Koray05 Ağustos 2015 19:24

    Amel yapının bütün hisselerini taraflardan birinin deve alması en doğru iş. Alavere dalavereleri bırakın bir tarafa

  • Royal05 Ağustos 2015 19:21

    Anele elinde bulundurduğu anelt hisselerini topluca birine satması en doğru iş, bırakın bu tahtada satış numaralarını

  • Eczacıbaşı05 Ağustos 2015 18:45

    Anel diyorsunuz, bakın bakalım ECILC bilançosunda koskoca Kanyon'un değeri kaç görünüyor. %40 ortak olan İSGYO'nun değerlemesine göre ise fiyatı 750 mln TL. İnsaf be Eczacıbaşı !