E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel'e yanıtı mahkeme verdi---

Anel'e yanıtı mahkeme verdi

Anel'e yanıtı mahkeme verdi
06 Temmuz 2015 - 10:54 borsagundem.com

Anel'in Borsagundem.com'a açtığı davayı lehimize sonuçlandıran mahkemenin kararı ders niteliğinde

Borsagundem.com, Anel Telekom’un içerisindeki değerli varlıkların patronun daha büyük hissedar olduğu şirkete düşük fiyata aktarılmasını haber yaptı. Anel yöneticileri de tekzip göndermek yerine haberi ortadan kaldırmak yolunu seçti, adalet de gereken yanıtı verdi!
Muhasebe servisinde yaşanan ve yargıya intikal eden hırsızlık olayını borsaya bildirmeyen Anel Telekom yöneticileri, bir haberin yayından kaldırılması için açtığı davayı anında KAP’a bildirdi.

16 Haziran 2015 tarihinde şirket şu açıklamayı yaptı: “Şirketimiz tarafından, www.borsagundem.com adlı internet sitesinden yayınlanmakta olan haberler üzerine, "yapılan yayının 5651 sayılı Yasanın 9/1.maddesi uyarınca engellenmesi " talebi ile, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 2015/2169 dosya numarası ile 15.06.2015 tarihinde dava açıldığını kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygılarımızla bildiririz.”
 
İŞTE MAHKEMİNİN KARARI
 
Geçtiğimiz Cuma günü KAP’a yeni bir açıklama yapan şirket şu ayrıntılara yer verdi: “Şirketimiz tarafından, www.borsagundem.com adlı internet sitesinden yapılan yayınlar üzerine, "yapılan yayının 5651 sayılı Yasanın 9/1.maddesi uyarınca engellenmesi " talebi ile, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 2015/2169 dosya numarası ile Kamuoyuna duyurulan dava,  mahkeme tarafından "basın özgürlüğünün ağır eleştiriyi hatta kışkırtmayı da içerebileceği" gerekçesi ile reddedilmiştir. Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygılarımızla bildiririz.”
 
BORSAGUNDEM NE YAZMIŞTI?
 
Yüzde 9 oranında ortağı olduğunuz Anel Telekom içerisindeki, her yıl yaklaşık 13 milyon lira kira geliri olan Anel Yapı’nın yüzde 7.5 oranındaki kontrol hissesini, yüzde 59 oranında ortağı olduğunuz Anel Elektrik’e neden devrettiniz? Anel yöneticileri bu soruya yanıt vermek yerine yayını ortadan kaldırmak yolunu seçti.
Diğer taraftan Şirketin en değerli varlığı olarak bilinen aktifindeki markalar 500 bin lira gibi komik bir rakama grubun diğer şirketine devredilmek istenmişti. Şirket, halka arz izahnamesinde Aneltech, Anel Grup, Anel, Anelsis ve Aneltem markalarına sahip olduğunu beyan etmiş, yatırımcılar da bu markaların şirket içerisinde olduğunu bilerek bu hisseleri almıştı.
 
ANEL MARKASI ŞİRKETİN EN DEĞERLİ VARLIĞI
 
Söz konusu markalar halen şirketin en değerli varlığı olarak görülüyor. Çünkü Brand Finance tarafından yapılan 'en değerli markalar araştırması' sonuçlarına göre 2012 yılında Türkiye’nin en değerli 83. markası olan Anel Elektrik 19 milyon dolar, listede 85. sırada yer alan Anel Telekomünikasyon ise 17 milyon dolar marka değerine sahip. 2013 yılında ise Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında olmaya devam eden Anel Elektrik’in marka değeri de 15 milyon dolar.
 
Dünyanın en önemli marka değerleme şirketinin yaptığı analizler sonucunda iki şirkete yaklaşık 30 milyon dolara yakın marka değeri biçilirken, şirket yönetimi 500 bin lira gibi komik bir rakama şirketin aktiflerindeki markaları grubun diğer şirketine devrediyor. Yatırımcılar satışa çıkarılması halinde Anel markasının Rıdvan Çelikel’in şirketine devrettiği fiyatın kat be kat fazlasına satılacağını belirtiyor.
 
Çünkü, grubun raporlanabilir faaliyet bölümlerinin hasılatı büyük oranda proje taahhüt işlerinden geliyor. Bu yüzden marka büyük önem taşıyor. Anel yöneticileri bu konuda da bir açıklama yapmak yerine yayını durdurmak hatta tamamen ortadan kaldırmak istedi. Ancak mahkeme “"basın özgürlüğünün ağır eleştiriyi hatta kışkırtmayı da içerebileceği" yanıtını verdi.
 
YATIRIMCI 62 MİLYON LİRANIN YANITINI BEKLİYOR
 
Genel Kurul'da yatırımcılar şu soruya yanıt aramıştı: "İki yıl önce sermaye artırımı yaptınız, 30 milyon lira para girdi; Plastik Kart'ı sattınız, 20 milyon TL'ye yakın para girdi; markaları ve Anel Yapı'daki yüzde 7.5 payı sattınız, şirkete yaklaşık 62 milyon lira para girişi oldu. Bu paralar ne oldu?" Anel yöneticileri ise bu önemli soruyu yanıtsız bırakmıştı.
Yatırımcılar Anel yöneticilerinden hala bu sorunun yanıtını bekliyor.
 
İŞTE İBRA EDİLMEYEN YÖNETİCİLER


Bu arada, Genel Kurul toplantısında ibra edilmeyen Yönetim Kurulu ise şöyle:
Rıdvan Çelikel Yönetim Kurulu Başkanı, Avniye Mukaddes Akay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Rıdvan Çelikel’in eşi), Ahmet Bülent Batukan Yönetim Kurulu Üyesi, Merve Şirin Çelikel Yönetim Kurlu Üyesi (Rıdvan Çelikel’in kızı), Mahir Kerem Çelikel Yönetim Kurulu Üyesi (Rıdvan Çelikel’in oğlu), Prof. Dr. Ahmet Münir Ekonomi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Cahit Düzel Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi.

 
YATIRIMCI MAĞDURİYETLERİNE KARŞI DURUŞ
 
20 yılı aşkın deneyime sahip büyük bir kısmı sarı basın kartı taşıyan Borsagundem.com ekibi omuzlarındaki ağır yükün sorumluluğuyla yatırımcıları mağdur edenlere karşı korkusuz ve cesur duruşuyla yıllardır borsada dönen dolapları ortaya çıkarıyor. İşte bu ekip halka açık şirketlerin içi boşaltılmasın, halka arzlarda büyük vurgunlar yapılmasın diye büyük bir mücadele veriyor. Bu yüzden yüzbinler her gün borsagundem.com’u takip ediyor, bu yüzden Türkiye’nin en çok takip edilen ekonomi siteleri arasında yeri alıyor.  
Çünkü, borsagundem.com yıllardır borsadaki şirketlerde yaşanan olayları kamuoyuna taşıyor. Mango Gıda, Ran Lojistik, Ataç inşaat, Kervansaray, Artı Yatırım Holding, Artarım, Karkim, CLK Holding, Ericom, Karsusan Karadeniz Su Ürünleri, Etiler Gıda, Altınyağ Kombinaları, Genpower, Memsa, Çimentaş, Hedef Girişim Sermayesi… Bu şirketlerden bazıları…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevdet menteş12 Kasım 2015 00:30

    SPK neden böyle yöneticelere ömür boyu ceza veremiyor şirketi kolluyor yatırımcıları düşünmüyor tüm yöneticilerine büyük ceza vererek şirketlere göz dağı vermesi gerekir

  • GOLDAS DAVALARI07 Temmuz 2015 18:09

    BORSAGUNDEMDEN GOLDAS'IN DAVALARINI TAKiP ETMESiNi iSTiYORUZ. NE SiRKETTEN NE SPK'DAN DAVALARLA iLGiLi ACIKLAMA YAPILMIYOR. EN SON 3 TEMMUZDAKi DAVA NE OLDU?

  • Enver 06 Temmuz 2015 23:28

    Yeyin birbirinizi ete parà vermeyin :))

  • Kaya06 Temmuz 2015 20:38

    Haber çıktıktan sonra anelt %3 prim yaptım ama primli görünmesin diye hemen satış bastılar açılış fiyatından kapattılar. Bakalım yarın da aynı taktik olacakmı.

  • ANELE06 Temmuz 2015 17:28

    BORSAGUNDEMI cesur ve kararlı durusundan dolayı tebrık ederız...olan bıze oluyor şirket hamudu ile goturuyor bızım maliyet 1,4 beklıyoruz....beter olasıcalar

  • Oyun06 Temmuz 2015 12:18

    Anelt ile Anele yı birleştirerek hersey daha kolay halolunurdu. ama oyun içinde oyun peşinde herkes

  • Vatan06 Temmuz 2015 11:26

    Nedir bu iştiraklerinin %10 bir şirketinden diğer şirketine aktarma oyunları. Gercekten bir iş yapılacaksa iştirak hisselerinin tamamını bir şirkete devredilip olay kökünden haledlebilir. Aneltin talep ettiği fiattan alınamıyorsa aynı fiattan anelte satılsın ozaman. Ama gelecektee alavere dalavereler alan kalsın diye böyle işlemler yapar dururlar

  • yatırımcı06 Temmuz 2015 11:24

    Başarılarınızı ve cesur yazılarınızı takip ediyorum.Bravo Borsagündem..