E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnel Telekom'da yönetim kurulu ibra edilmedi---

Anel Telekom'da yönetim kurulu ibra edilmedi

Anel Telekom'da yönetim kurulu  ibra edilmedi
22 Mayıs 2015 - 09:17 borsagundem.com

Anel Telekom'da genel kurul bugün gerçekleşti ve muhalefet şerhleri gündeme damga vurdu

Anel Telekom'un kritik genel kurulu bugün Ümraniye'deki akıllı binasında yapıldı. Yoğun güvenlikli binada yapılan genel kurulda muhalefet şerhleri genel kurula damga vurdu.
Yatırımcıların tepkiler arasında geçen genel kurulda şirketin CFO'su Cem Özşen'in soruları yanıtlamadığı gözlerden kaçmadı.

Borsagundem.com olarak genel kurulu takip ettik. Anel Telekom'un tüm yönetim kurulu üyeleri ibra edilmedi bu yüzden yönetim kurulu üyelerine büyük davaların açılması bekleniyor. Yatırımcılar 62 milyon TL'nin hesabını sordu. 2014 yılında yapılan tüm işlemlerden yönetim kurulu üyeleri sorumlu olacak. Bu isimlerin başında da Avniye Mukaddes Çelikel, Rıdvan Çelikel (2014 yılında yönetim kurulu üyesiydi), Mahir Kerem Çelikel, Merve Şirin Çelikel, Bülent Batukan, Münir Ekonomi, Cahit Düzel bulunuyor.

İşte genel kuruldan detaylar:

-Hazirun cetveli imzalamaları tamamlandı. Genel kurul başladı. Şirketin 50 milyon TL sermayesine karşılık gelen 50 milyon adet hisseden toplam 44.004.228 milyon adet hissesinin toplantıda temsil edildiği belirlendi. 

-Divan başkanlığı için İbrahim Haselçin önerildi.
-80 milyon kabul 25 milyon ret oyu ile İbrahim Haselçin Divan Başkanlığı'na seçildi. Ancak muhalefet şerhi konuldu. Hazır bulunanlar listesinde, Şirketin 50 milyon TL sermayesine karşılık gelen 50 milyon adet hisseden toplam 44 milyon adet hissenin toplantıda tespit edilmesine rağmen, yapılan oylamalarda 80 milyon adet kabul ve 25 milyon adet red oylarının nasıl çıktığı ise anlaşılamadı.

-Mali tablolar tartışılmaya başlandı.

-Genel kurul devam ederken yatırımcılardan biri Anel'in yöneticilerini soru yağmuruna tuttu.
Yatırımcı "İki yıl önce sermaye artırımı yaptınız 30 milyon lira para girdi, Plastik Kart'ı sattınız 20 milyon TL'ye yakın para girdi, markaları ve Anel Yapı'daki yüzde 7.5 payı sattınız şirkete yaklaşık 62 milyon lira para girişi oldu bu paralar ne oldu?" sorularını yöneltti. Anel yöneticileri ise "2013 hesap yılı döneminin kapatıldığını" söyledi ve soruyu geçiştirdi. Soru cevabın ardından genel kurul devam etti.

-Açılış ve Başkanlık Divanı'nın seçilmesi, Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve hazır bulunanlar listesinin imzalanması için başkanlık divanına yetki verilmesi, 2014 yılı hesap dönemine ilişkin finansal tabloların ve yönetim kurulu faaliyet raporunun okuması, müzakere edilmesi ve onaylanması maddelerine muhalefet şerhi düşüldü.
-Yönetim kurulu üyelerinin bazıları ibra edilmedi. 
-Yatırımcılar Rıdvan Çelikel ve eşi oy kullanamaz diyerek oy kullanmalarına itiraz etti.
-İbra için yapılan oylamalarda yönetim kurulu üyeleri oy kullandı ve yatırımcılar muhalefet şerhi koydu.
-Yatırımcılar genel kurulun mevzuata uygun yürümediğini beyan etti. 
-7. maddeye geçildi ve her maddeye muhalefet şerhi konuldu.
-Bağımsız denetimin dört büyük denetim firmasından biri tarafından yapılması istendi. Denetçi firmaya itiraz edildi.
-Şirketin CFO'su Cem Özşen'in yatırımcılardan gelen mali tablolara ilişkin soruları geçiştirdiği gözlemlendi.
- Genel kurulun 13 maddesi tamamlanarak sona erdi.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)