E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi'nden 'drift' cezası kararı---

Anayasa Mahkemesi'nden 'drift' cezası kararı

Anayasa Mahkemesi'nden 'drift' cezası kararı
19 Nisan 2019 - 17:39 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesi, el freni çekilmesi veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesinde veya kendi etrafında döndürülmesinde araçların 60 gün süreyle trafikten men edilmesini iptal etti.

Bursa 3. İdare Mahkemesi ile Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği, araç sahibi olmayan sürücülerin eylemleri nedeniyle araçların 60 gün trafikten men edilmesi yönündeki idari yaptırım kararlarının iptali ve kaldırılması talebiyle araç sahipleri tarafından açılan davalarda itiraz konusu kuralın Anayasa'ya aykırı olduğu kanısına vardı.

HABERLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR OTOMOBİL SAYFASI.COM'DA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil çam21 Nisan 2019 01:03

    Daha önceden men edilen araçlar ne olacak

  • Osman21 Nisan 2019 00:54

    Benim aracımda başkası tarafından men edildi Şuan men olan aracımı nasıl geri alabilirim her hangi bir yere başvurmam gerekiyormu

  • Aslı20 Nisan 2019 09:35

    Araç değil, sürücü cezalandırılmalı. Doğru karar.

  • Bika19 Nisan 2019 20:55

    Mahkeme doğru karar vermiş, drift yapan kişi cezalandırılmalı. Akli dengesi  yerinde mi diye rapor aldırıp , kamu hizmetlerinde mecburi çalıştırılmalı. Örneğin kanalizasyon işlerinde. Otomobil ya da  sahibi neden ceza alsın.

  • Fhr19 Nisan 2019 17:59

    Al işte bu ülke artık suçluyu korumayı bırakması gerekir.Param var al lan sana 5000 tl driftimi yaparım mı diyecek .Allah bu ülkeyi önce idare edenlerden korusun