E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAnalistlerin Boyner yorumu---

Analistlerin Boyner yorumu

Analistlerin Boyner yorumu
18 Kasım 2015 - 11:25 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un Boyner'i sermaye kaybı nedeniyle uyarması sonrası analistler hisseyle ilgili yorumda bulundu

Payları Borsamız Ulusal Pazarı'nda işlem görmekte olan Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile ilgili olarak Borsamızca 17/11/2015 tarihinde, 31/12/2014 tarihli finansal tablolarına göre %30, 30/09/2015 tarihli finansal tablolarına göre yüzde 82 oranında sermaye kaybı olması nedeniyle, sermayenin güçlendirilmesi konusunda Kotasyon Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin (j) bendi kapsamında Şirketin uyarılmasına karar verilmiştir.

Boyner Büyük Mağazacılık ile ilgili olarak Borsa’nın yaptığı uyarı 30 Eylül 2015 mali tablolarında görülen %82 sermaye kaybından dolayı yapılmıştır. Bu düşüşün önemli kısmı YKM birleşmesi kaynaklı kaydedilen 57 milyon TL birleşme etkisindendir. Ayrıca, perakende sektöründe yaşanan önemli mevsimsellik etkisi düşünüldüğünde, şirketin 9 ayda kaydettiği faaliyet karlılığı kadar tutar son çeyrekte kaydedilir. Dolayısıyla, sene sonu mali tablolarında bu anlamda önemli düzelme görülecektir. Dolayısıyla, şirketin borçlarını geri ödeme gücünde herhangi bir sıkıntı yaşanmasını düşünmüyoruz.
Ayrıca, Boyner Büyük Mağazacılık ana ortağı olan Boyner Perakende Mayıs ayında Katarlı Mayhoola Investment’ten 885 milyon TL sermaye girişi olmuştur. Boyner Büyük Mağazacılık’ın aynı zamanda halka açıklık oranının %2 seviyesinde olmasından ötürü kotasyondan çıkacağını hatırlatırım. Boyner Grubu’nu bundan sonra BOYP hisse kodu altındaki BOYNER PERAKENDE şirketinden takip edeceğiz. BOYNER PERAKENDE şirketi altında grubun tüm perakende şirketleri (BOYNER, BEYMEN, NETWORK, FABRIKA,ALTINYILDIZ) yer almaktadır.

İlyas Safa Urgancı - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)