E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnalistlerin borsadaki ‘Mercan’ı---

Analistlerin borsadaki ‘Mercan’ı

Analistlerin borsadaki ‘Mercan’ı
09 Ağustos 2021 - 06:53 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da son yılların en başarılı halka arzlarından biri olarak gösteriliyor Mercan Kimya… Halka arz geliriyle borçlarını azalttı, kârı rekor oranda arttı, ciro hedefi 500 milyon lirayı aştı.

BORSAGUNDEM.COM

Mayıs ayının son haftasında borsada işlem görmeye başlayan Mercan Kimya (#MERCN) 3 ay gibi kısa sürede analistlerin radarına girmeyi başardı. Şirketin ihracat, kâr ve cirosundaki rekor artışlara dikkat çekilen analist raporunda uzun vadeli güçlü bir büyüme beklentisinin altı çizildi.

Ak Yatırım Araştırma Bölümü analistleri ve Mercan Kimya yetkilileri arasında gerçekleştirilen telekonferans sonrası hazırlanan raporda, “Şirketin uzun vadeli güçlü bir büyüme ve marj iyileşmesi göstermesinin yanı sıra, halka arz geliri ve operasyonel kaldıracın etkisiyle net borcunun gerilemesini öngörüyoruz" detayları öne çıkarıldı.

 

TOPLAM CİROSU YILLIK BAZDA %64'LÜK BİR BÜYÜME KAYDETTİ

İhracat artışı ile ilk çeyrek cirosunun yıllık yüzde 64 büyüme gösterdiği Mercan Kimya’nın ihracat cirosunun yıllık yüzde 187'lik artış kaydederek 49 milyon liraya yükseldiği kaydedilen raporda şu noktalara dikkat çekildi:

“Toplam cirosu yıllık bazda %64'lük bir büyüme kaydetti. Fakat operasyonel kârlılığı, TL’nin ilk çeyrekte değer kazanmasıyla geçen yılın biraz altında kaldı. Yine de faaliyet kârındaki nominal artış net kâra olumlu yansıdı ve net kâr 2021 yılının ilk çeyreğinde yıllık yüzde 122 artışla 14 milyon liraya çıktı. Güçlü ilk çeyrek performansı 2021'in geri kalanı için cesaret verici. 2021 yılına güçlü bir başlangıç yapan Mercan Kimya’nın cirosunun 500 milyon TL’nin üzerine çıkmasını bekliyoruz (bizim tahminimiz 520 milyon TL; yıllık +60%’lık büyüme). Ciroda yaşanan güçlü performansın arkasındaki ana etken ihracat olacak.
Ayrıca, yönetim, yüksek marjlı ürünlere (örn: MDF orman ürünleri) odaklanırken, ihracat bazlı yüksek büyüme ve operasyonel kaldıracın etkisiyle büyümeyi desteklemeyi ve operasyonel marjın genişlemesini hedefliyor (2020’de %14 olan FAVÖK marjının 2021’de %16-17 seviyesine ulaşması bekleniyor). Son olarak, halka arz gelirleri ile 2021’in ikinci yarısında faiz giderlerinde yaklaşık 6-7mn TL tasarruf öngörüyoruz. Buna bağlı olarak Şirketin 2021 yılı için 75 milyon TL net kâra ulaşacağını tahmin ediyoruz (2020'de 31mn TL net kâr elde etmişti), bu da hisselerin 2021T F/K 9x işlem gördüğü anlamına geliyor. Bununla birlikte, 2. ve 3. Çeyrek bilançoları hisse için yakın vadeli katalizör olabilir (mevsimsel olarak 4Ç'ler en güçlü sezondur).

Net borç, güçlü nakit akışı ve halka arz geliri ile önümüzdeki çeyreklerde düşecek.”

Bu arada Mercan Kimya halka arzdan 163 milyon TL kaynak elde etti.

Gong Mercan için çaldı, hisseler tavan oldu

Mercan Kimya'nın halka arzı başarıyla tamamlandı

Bilançolarıyla öne çıkan güçlü hisseler

Bilançolar hisse bazında hareketleri öne çıkardı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,20
En Yüksek: 13,30
En Düşük: 12,99
Değişim 1,85 %
FK: 4,83
PD / DD: 0,97
İşlem Hacmi 26.825.462
Toplam Adet: 2.040.120
Ağırlıklı Ort.: 13,13
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)