E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnadolu turizmine seçim bereketi---

Anadolu turizmine seçim bereketi

Anadolu turizmine seçim bereketi
29 Nisan 2015 - 06:37 borsagundem.com

Seçimler nedeniyle Anadolu’da yaşanan hareket turizme yarıyor. Mitingler, adayların programları ve kampanyalar otel doluluklarını %80’lere çıkardı

Genel seçimler için geri sayım devam ederken, Anadolu turizm hareketliliği yaşıyor. 7 Haziran’daki seçim için partilerin  kampanyaları, mitingleri ve aday tanıtım toplantıları için çeşitli illerde gerçekleştirdikleri organizasyonlar Anadolu turizmine yarıyor.

Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, başta Ankara olmak üzere bütün Anadolu şehirlerindeki otellerde seçim çalışmaları nedeniyle ciddi doluluklar yaşandığını söyledi.
Aydın, “Adayların belirlenmesinden sonra otellerde yoğunluk arttı. Adaylara destek vermek ve seçim çalışmalarını yürütmek için özellikle batıdan doğuya doğru bir hareket yaşanıyor. Bu da otellerde dolulukları yüzde 80’lere çıkardı” dedi.
Seçim Aydın, en çok turizm hareketinin siyasi partilerin adaylarının kıyasıya yarıştığı Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Gaziantep, Sivas ve Erzincan gibi şehirlerde görüldüğünü de kaydetti.

Kültür turizmiyle çakıştı

Seçim öncesi Anadolu şehirlerinin her zaman hareketli olduğunu aktaran Aydın, şunları söyledi: “Aday tanıtımlarıyla başlayan hareketlilik, genel başkanların illerdeki mitingleri, parti programlarını açıklama toplantılarıyla devam ediyor. Otellerin toplantı odaları da devamlı faal. Oteller yanında uçaklarda, otobüslerde de ciddi yoğunluklar var.
Adaylar artık profesyonel hizmetler alıyor. Onlara hizmet verenler şehirleri dolduruyor. Ayrıca adayların çevreleri, aileleri, arkadaşları da destek için geliyor. Bu da bölgelere hareket katıyor. Gidenler mutlaka o şehrin turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmiyor. Ayrıca ekonomi de canlı. Posterler, bayraklar, broşürler, araba süslemeleri de esnafı hareketlendiriyor.”
Aydın, seçim çalışmalarının Anadolu için kültür turizminin yoğun olduğu döneme de denk geldiğini anımsatarak, hem seçim çalışmaları hem de kültür turizminin Anadolu’ya kattığı hareketin seçime kadar devam edeceğini belirtti.

En çok hareket üç partiden...

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş ise, özellikle büyük partilerin liderleri geldiği zaman bölgelerinde ciddi hareket gördüklerini belirterek, şunları aktardı:
“Genelde meclisteki büyük partilerin başkanları miting için geldiğinde yoğunluk oluyor. En çok yoğunluğu da başbakan geldiğinde görüyoruz. Başbakan Ahmet Davutoğlu bu hafta Karadeniz’de olacak. Ciddi otel dolulukları, yeme içmede ve hediyelik eşya satışında artış yaşanacak. Başbakan olunca başka şehirlerden gelen insan sayısı da fazla oluyor. En çok hareket Ak Parti’de yaşanıyor, onu CHP ve MHP takip ediyor. Milletvekili adayları zaten bölgenin insanı olduğu için onların çalışmaları o kadar turizm hareketi yaratmıyor.”

Geceleme fiyatları arttı

Otellerde geceleme fiyatının bu hareketlilik nedeniyle az da olsa yükseldiğini dile getiren Seçim Aydın, “Her şehre ve her bölgeye göre değişmekle beraber Anadolu’da 3-4 yıldızlı turistik otellerde konaklama 50 dolardan başlıyor. Daha mahalli otellerde geceleme 100 TL’den başlıyor ve daha yukarılara çıkıyor” bilgisini verdi.

HER ALANDA HAREKET VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, seçimin iç pazarda her alana hareket getirdiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Yoğun kampanyalar, mitingler, seçim öncesi hazırlıkları iç turizmi hareketlendirdi. Siyasi partilerin ve adayların hareketli gündemi turizmi etkiliyor. Çünkü ciddi insan trafiği oluşuyor. Bu da yeme içmeden, konferans salonlarına, otel doluluklarına kadar bütün alanları etkiliyor. Seçim hareketinin iç pazara etkisi olumlu yönde oluyor. Bunu sadece turizm açısından da değerlendirmemek lazım genel ekonomik hayata da olumlu katkı yapıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)