E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Isuzu kâr dağıtım politikasını açıkladı---

Anadolu Isuzu kâr dağıtım politikasını açıkladı

Anadolu Isuzu kâr dağıtım politikasını açıkladı
21 Mart 2014 - 13:37 borsagundem.com

Anadolu Isuzu kâr dağıtım politikasında değişiklik yaparak genel kurul onayına sunulmasına karar verdi

Anadolu Isuzu'dan KAP'a yapılan açıklamada detaylar şöyle açıklandı:

''Şirket Yönetim Kurulumuz 21.03.2014 tarihli toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 23 Ocak 2014 tarih ve II-19.1 sayılı Kar Payı Tebliği ile uyumlu olarak Kar Dağıtım Politikası'nın aşağıdaki şekilde değiştirilmesine ve 2014 yılında yapılacak Olağan Genel Kurul'da ortaklarımızın onayına sunulmasına karar vermiştir.

KAR DAĞITIM POLİTİKASI

Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemeler ile Ana Sözleşmemizin kar dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kar dağıtımı yapmaktadır.
Şirketimiz, her yıl dağıtılabilir karının en az %50'si oranındaki tutarın nakit ve/veya bedelsiz hisse olarak dağıtılmasını benimsemiştir.
İşbu kar dağıtım politikasının şirketin uzun dönemli büyümesinin gerektireceği yatırım ve sair fon ihtiyaçları ile ekonomik koşullardaki olağanüstü gelişmelerin gerektireceği özel durumlar hariç sürdürülmesi şirketimizin temel amaçları arasında yer almaktadır.
Kar payı ile ilgili Yönetim Kurulu tarafından her hesap dönemi için ayrı karar alınır ve Genel Kurul onayına sunulur. Kar payı dağıtımına, en geç Genel Kurul toplantısının yapıldığı yılın sonuna kadar olmak kaydıyla, Genel Kurul tarafından belirlenecek tarihte başlanır. Şirket yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak kar payı avansı dağıtmayı veya kar payını eşit veya farklı tutarlı taksitlerle ödemeyi değerlendirebilir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 104,30
En Yüksek: 104,80
En Düşük: 100,00
Değişim 1,07 %
FK: 5,43
PD / DD: 1,06
İşlem Hacmi 256.077.528
Toplam Adet: 2.482.520
Ağırlıklı Ort.: 103,04
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)