E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Hayat'tan temettü kararı---

Anadolu Hayat'tan temettü kararı

Anadolu Hayat'tan temettü kararı
27 Şubat 2014 - 17:57 borsagundem.com

Anadolu Hayat brüt yüzde 14 temettü dağıtım kararını genel kurulun onayına sunacak

Anadolu Hayat 1 TL nominal değerli pay için brüt 0,142 TL net 0,12 TL naki temettü dağıtılması konusunda yönetim kurulu kararı aldı.

Yönetim Kurulumuzun 27 Şubat 2014 tarihli ve 604/4 sayılı kararı ile;
2013 yılı karından ortaklara nakit olarak 50.000.000.-TL brüt kar payı dağıtılması, kar payı dağıtımına 26 Mart 2014 tarihinde başlanması, işlemlerin 31 Mayıs 2014 tarihine kadar tamamlanması hususlarının Genel Kurul onayına sunulmasına karar verilmiştir.

Kar dağıtım politikası

Anadolu Hayat dağıtılabilir karın en az yüzde 30'luk kısmının temettü olarak nakden veya bedelsiz dağıtılması kararını benimsedi.
Anadolu Hayat'tan KAP'a yapılan kar dağıtım politikası açıklamasında şu detaylara yer verildi: ''Şirketimizin ortaklar ve kara katılan diğer kişiler için uygulanan kar dağıtım esasları, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Şirketimizin tabi olduğu sair mevzuat hükümleri ile Esas Sözleşmemizdeki ilgili düzenlemelere tabidir.

Yönetim Kurulumuzun, Genel Kurulumuzun onayına sunduğu kar dağıtım teklifleri Pay Sahiplerimizin beklentileri ile Şirketimizin büyüme gereği arasındaki hassas dengenin bozulmamasını sağlayacak şekilde, Şirket'in faaliyetlerine ilişkin geleceğe yönelik beklentilerini, sermaye yeterlilik hedeflerini ve sermaye piyasalarındaki şartları da göz önünde bulundurarak ve Şirketimizin karlılık durumunu dikkate alarak hazırlanmaktadır.

Yönetim Kurulumuzca, net dağıtılabilir dönem karının en az %30'unun bedelsiz hisse şeklinde ve/veya nakden dağıtılmasının Genel Kurul'a teklif edilmesi esasına dayanan bir kar dağıtım politikası benimsenmiştir.

Kardan pay alma konusunda imtiyazlı hisse bulunmamaktadır.

Kurucu intifa senedi ile Yönetim Kurulu Üyelerimize kar payı verilmesi uygulaması bulunmamaktadır.

Esas Sözleşmemiz uyarınca, birinci kar payının ayrılmasından sonra kalan tutarın en fazla %3'üne kadar ve üç maaş ile sınırlı olmak üzere çalışanlarımıza kar payı ödenmektedir.

Nakit kar payı dağıtımı, en geç kar dağıtım kararının alındığı genel kurul toplantı tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar yapılır.  Kaydi pay şeklindeki kar payı dağıtımı ise yasal izinleri takiben gerçekleştirilir.

Sermaye Piyasası Mevzuatında düzenlenen usul ve esaslara uyulmak kaydıyla temettü avansı dağıtılabilir.''

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 73,00
En Yüksek: 73,15
En Düşük: 69,10
Değişim 5,11 %
FK: 9,39
PD / DD: 5,05
İşlem Hacmi 104.911.599
Toplam Adet: 1.454.954
Ağırlıklı Ort.: 72,09
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)