E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnadarko'dan Chevron'a 4 günlük süre---

Anadarko'dan Chevron'a 4 günlük süre

Anadarko'dan Chevron'a 4 günlük süre
07 Mayıs 2019 - 05:10 borsagundem.com

ABD petrol sektöründeki ihale savaşı tam gaz sürüyor. Anadarko Petroleum, Chevron'un teklifini aşan Occidental Petroleum'a yöneldi. Chevron 4 gün içinde daha iyi bir telifle gelmezse Anadarko, Occidental'e satılacak

ABD'nin ünlü petrol şirketlerinden Anadarko Petroleum'un satışıyla ilgili teklif savaşı sürerken Anadarko, Occidental'in 38 milyar dolarlık teklifine sıcak baktığını açıkladı. 

Anadarko'ya ilk teklifi yapan Chevron ise sessizliğini koruyor. Dört gün içinde Chevron'dan ilk teklifini iyileştiren yeni bir öneri gelmezse Anadarko, Occidental Petroleum'a satılacak. Chevron'un teklifini iyileştirmesi halinde ise Occidental'e teklifini geliştirmesi için 2 gün süre tanınacak. 

Anadarko'ya ilk teklifi Chevron vermişti. Chevron bir kısmı nakit ve diğer kısmı da Chevron hissesi olmak üzere 33 milyar dolar önermişti. 

Kısa bir süre sonra da devreye Occidental Petroleum girmiş, teklifi 38 miylar dolara yükseltmişti. 

Anadarko'nun iki şirketten hangisine satılırsa satılsın, petrol sektöründe son 3 yılın en büyük satışı olarak kayıtlara girecek. Anadarko'yu satın alacak şirket, dünyanın en verimli petrol sahası olan Teksas ve New Mexico'daki Permian Havzasında baskın üretici konumuna geçecek. 

Anadarko'ya bir teklif de OXY'den: 57 milyar dolar

 

Son 3 yılın en büyük enerji anlaşması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)