E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmor ilk defa Türkiye'ye geliyor---

Amor ilk defa Türkiye'ye geliyor

Amor ilk defa Türkiye'ye geliyor
21 Ocak 2020 - 11:20 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’un ilk resmi ziyareti kapsamında, beş günlük programı dün başladı. Ziyaret, Türkiye ile ilgili yıllık raporun hazırlanması açısından önem taşıyor.

Türkiye temasları 24 Ocak’a kadar sürecek olan Amor bu sürede İstanbul, Gaziantep ve Ankara’yı ziyaret edecek. Amor’un dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile başlayan görüşme trafiği, TÜSİAD ile devam etti. Amor, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile de bugün görüşecek. Amor’un Ankara temasları kapsamında ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideriMeral Akşener, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ile görüşmesi bekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile de görüşmesi planlanan Amor‘un Meclis’i de ziyaret etmesi bekleniyor.

Gündem yoğun

Amor, ziyaretlerinde başta Türkiye’nin AB’ye entegrasyonuna dair konular olmak üzere, AB Türkiye ilişkilerinin son durumu, Türkiye’nin iç ve dış politikasına ilişkin gelişmeler, yargı reformu, basın ve ifade özgürlüğü, mültecilerin entegrasyonu ile Türkiye-AB ilişkilerinde Belediyelerin rolü hakkında görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. Gaziantep’teki görüşmelerde ise, mülteci entegrasyonu ve AB-Türkiye ilişkilerinde be lediyelerin rolü değerlendirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)