E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?---

AMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?

AMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?
31 Aralık 2021 - 07:25 borsagundem.com

AMN'nin kazançları son dört çeyrekte tahminleri aştı, yüzde 19,51 oldu. Sektörün geçen yılki yüzde 59,3 düşüşüne karşın hisse yüzde 77 değer kazandı.

AMN Healthcare, ülke çapında sağlık kuruluşları için toplam yetenek çözümlerinde lider ve yenilikçidir. Şirket, yenilikçi işe alım stratejileri ve geniş kariyer fırsatları ile en kapsamlı kaliteli sağlık profesyonelleri ağına erişim sağlar. AMN toplam yetenek çözümleri arasında yönetilen hizmetler programları, klinik ve geçici sağlık hizmetleri liderleri, geçici personel alımı, yönetici arama çözümleri, satıcı yönetim sistemleri, işe alım süreci dış kaynak kullanımı, tahmine dayalı modelleme, dil yorumlama hizmetleri, gelir döngüsü çözümleri, akreditasyon ve diğer hizmetler yer alır. Müşteriler arasında akut bakım hastaneleri, toplum sağlığı merkezleri ve klinikleri, doktor uygulama grupları, perakende ve acil bakım merkezleri, evde sağlık tesisleri, okullar ve diğer birçok sağlık hizmeti ortamı bulunmaktadır.

AMN Healthcare'in tahmini uzun vadeli büyüme oranı %16,2'dir. AMN'nin kazançları son dört çeyrekte tahminleri aştı, sürpriz artarak  %19,51 oldu ve şirket sektörün geçen yılki %59,3 düşüşüne karşı hisse  %77 değer kazandı. Şirket, temel segmentlerinin her birinde güçlü performanslar kaydetti ve incelenen çeyrekte hem kazançlar hem de gelirler iyileşti. Artan sağlık hizmeti kullanımı ve sıkı bir işgücü piyasası, şirketin işinin çeşitli alanlarında rekor düzeyde yüksek talebe yol açmıştır. Bu da AMN Healthcare'in hasta bakımına daha fazla erişim sağlamayı amaçlayan işbirlikleri ve yenilikler için iyiye işaret ve şirkete olan güveni sağlamlaştırıyor. Her iki marjın genişlemesi hisse senedi için olumlu ve 2021'in dördüncü çeyreği için iyimser gelir kılavuzu ise cesaret verici.

Ancak sektörde sağlık hizmeti sunan kuruluşlar konsolide oluyor ve bu da onlara hizmetleri için fiyatlandırma müzakerelerinde daha fazla kaldıraç sağlıyor. Konsolidasyonlar ayrıca, müşterisini satın alan veya onunla konsolide eden tarafın, sürdürmeyi tercih ettikleri önceden kurulmuş bir hizmet sağlayıcıya sahip olabileceğinden, AMN Healthcare'in belirli müşterilerle çalışma yeteneğini kaybetmesine neden olabilir. Bu dinamikler, bireysel veya toplu olarak, şirketin hizmetlerine yönelik fiyatlandırmayı ve müşterilerini koruma kabiliyetini olumsuz etkileyebilir.

Credit Suisse şirket için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi verdi ve  hisse için 139 $ hedef fiyat belirledi. AMN Healthcare’in yönetimi, şirketin hizmetlerine yönelik talebin oldukça güçlü bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Sağlık sektöründe yaşanan istihdam krizinin en önemli etmenlerinden birinin, akut tedavi alanında çalışan hemşirelerin çalışma koşullarındaki kötüleşme olduğu ortaya koydu. Zorlaşan çalışma koşulları sektördeki işgücü hareketliliğinin artmasına neden oluyor. Bu durum da AMN’nin iş hacmini artırabilir. Güçlü bilançosuyla şirket satın almayı değerlendiren AMN’nin, teknoloji yoğun işgücü çözümleri sunan şirketlere yoğunlaşması bekleniyor. Şirketin daha küçük çaplı kliniklere olan erişimini artırmak için geleneksel istihdam çözümleri sunan şirketleri değerlendirmesi de ihtimal dahilinde.

Genel olarak; hisse senedi şu anda 7 tane ‘’Alım’’ ve 3 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 134 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 110.03 $ -200 günlük ortalaması ise 99.66 $. Hissenin bir yıl boyunca gördüğü en yüksek seviye 129.12 $ ve en düşük gördüğü seviye 67.32 $.

Peki AMN Healthcare Services, Inc. (AMN) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası’ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Nike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !

Coca-Cola temettü verimi ile dikkatleri çekiyor

Marvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)