E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerika'nın ticaret açığı yüzde 18 arttı---

Amerika'nın ticaret açığı yüzde 18 arttı

Amerika'nın ticaret açığı yüzde 18 arttı
06 Aralık 2016 - 16:58 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nin ticaret açığı son 14 ayın en yüksek rakamına ulaştı ve Ekim ayında yüzde 18 seviyesine çıktı.

Ülkenin ticaret açığı dört ayın en yüksek seviyesine çıkarken, Eylül ayında rakam 36.2 milyar dolarken, Ekim ayında 42.6 milyar dolar seviyesine yükseldi. Hükümet tarafından bugün yapılan açıklama, aynı zamanda Wall Street'in tahminleriyle de örtüştü.

Daha önce de ekonomistler Ekim ayında benzer bir tablo yaşanacağını ve keskin bir yükseliş olacağını öngörürken, ithalat yüzde 1.3 yükselerek 229 milyar dolar seviyesine çıktı ve 2015 yılının Ağustos ayından beri ilk defa bu kadar yükseldi.

ABD bu dönemde en çok ilaç, bilgisayar parçası, cep telefonu ve diğer tüketim ürünleri ithalatı yaparken, bu sürede ihracatta yüzde 1.8'lik düşüş yaşandı ve 186.4 milyon dolar ihracat yapıldı. Bu da son üç ayın en düşük rakamı anlamına geliyor.

Özellikle soya fasulyesi ve mısır gibi tarım ürünlerinin azalması kaynaklı ihracat da düşerken, aynı zamanda petrol ürünleri ve diğer endüstriyel ürünler de bu durumu etkiledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)