E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerika'nın en zengin ailelerinden biri Medline satın alma işleminden çıktı---

Amerika'nın en zengin ailelerinden biri Medline satın alma işleminden çıktı

Amerika'nın en zengin ailelerinden biri Medline satın alma işleminden çıktı
07 Haziran 2021 - 10:45 borsagundem.com

Medline Industries Inc.'in özel sermaye şirketlerinden oluşan bir konsorsiyuma satışı, dünyanın en zengin ailelerinden birini ilgi odağı haline getirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

(Bloomberg) -- Medline Industries Inc.'in özel sermaye şirketlerinden oluşan bir konsorsiyuma satışı, dünyanın en zengin ailelerinden birini ilgi odağı haline getirdi.

Değeri 30 milyar doları aşan anlaşma, bir aile işletmesini içeren şimdiye kadarki en büyük işlemler arasında yer alıyor. Blackstone Group Inc., Carlyle Group Inc. ve Hellman & Friedman'ın çoğunluk yatırımından elde edilen gelirler, büyük ölçüde, dört nesildir tıbbi malzeme işinde olan Chicago merkezli bir klan olan Mills'e akacak.

Özel sermaye grubu Medline'da çoğunluk hissesini alırken, Mills ailesi şirketteki liderlik rollerini sürdürecek ve şirketin en büyük tek hissedarı olmaya devam edecek. Şirket, ailenin işlemde ne kadar alacağını açıklanmadı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre aile, 30 milyar dolar değerinde olabilir ve onlara Pritzker ailesine benzer bir servet kazandırabilir. Bir Medline sözcüsü, yorum isteyen bir aramaya hemen dönmedi.

Medline'ın CEO'su Charlie Mills Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Sağlık hizmetini daha iyi hale getirmek onlarca yıldır odak noktamız oldu" dedi. "Dünyanın en deneyimli ve başarılı özel yatırım şirketlerinden bazılarının bu yatırımı, başarımızın özü olan aile liderliğindeki kültürü korurken bu stratejiyi hızlandırmamızı sağlayacak."

Anlaşma, yükselen değerlemeler ve sermaye kazançları vergi oranındaki olası bir artış, daha fazla aileyi işlerini satmayı düşünmeye sevk etti. Özel sermaye şirketleri ucuz borçla donanmış durumda ve yatırım yapmak için trilyonlarca doların üzerinde oturuyorlar.

Geçen ay en az sekiz satın alma firması Medline için teklifler hazırlıyordu, bazıları başka bir özel sermaye firması tarafından hiç dokunulmamış bir şirkette maliyetleri kısma ve karları maksimize etme şansından etkilendi.

Değirmenler için, pandeminin ortasında tıbbi ürünlere olan talebin artmasıyla geçen yıl desteklenen bir servetin kilidini açıyor. Northfield, Illinois merkezli şirket, Medical Design & Outsourcing ticari yayınına göre, 2020'de bir önceki yıla göre %25'ten fazla artışla 17.5 milyar dolar gelir elde etti.

Medline, tekerlekli sandalyeler, idrar numunesi kapları, yüz maskeleri ve anestezi kitleri dahil olmak üzere yarım milyondan fazla farklı türde tıbbi ürün üretir, satar ve dağıtır. Şirket, hemen hemen her ABD hastanesinde doğan yenidoğanın sarıldığı her yerde bulunan çizgili kundak battaniyesini yapıyor ve Curad bandajları gibi kendi markalarına sahip.

Şirketin kökleri, CEO Charlie Mills'in büyük büyükbabası AL Mills'in Chicago mezbahaları için kasap önlükleri yapmaya başladığı 1910 yılına kadar uzanıyor. Yakındaki bir hastanedeki rahibelerin yardım istemesi üzerine cerrah önlüklerine ve hemşire üniformalarına geçti. Oğlu Irving, aile şirketi Mills Hospital Supply'e katıldı ve şirketin tıbbi tekstillere doğru genişlemesini denetledi.

Irving'in oğulları James ve Jon, 1966'da Medline'ı kurdu. 2019'da ölen James'in oğlu Charlie'nin ikinci nesil liderlik ekibi, şimdi başkan olan kuzeni Andy ve Andy'nin kayınbiraderi Jim Abrams, şu anki şef işletme görevlisi, 1997 yılında görevlerine yükseltildi.

Pritzker'lar da dahil olmak üzere, büyük talihleri olan diğer aileler, hayırseverlik faaliyetlerini hızlandırdı, ulusal siyaset sahnesinde oyuncular haline geldi ve servetlerini artırmak için risk sermayesi ve özel sermayeye para akıttı.

The Family Office Doctor'da yüksek gelirli ailelerin danışmanı olan Samy Dwek'e göre, planları ne olursa olsun, anlaşma titiz planlama ihtiyacını hızlandıracak.

“Bu durumda Charlie ve Andy, kendi ailelerinin her biri için daha sorunsuz geçiş sağlamak için varlıkları bölmeyi düşünmek isteyebilir. Bazı zor kararlarla yüzleşmek üzereler” diye konuştu.

Apple çalışan grubu, ofise planlanan dönüşü reddetti

 

Global minimum vergi anlaşması Wall Street’i korkutuyor

 

Altının tepkisi: Yüksek faiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)